Издвајамо Свет

ВИКИЛИКС ОБЈАВИО ЈЕЗИВ МЕЈЛ КЛИНТОНОВЕ: Цела планета се тресе од ове завере!

Процурели е-мејл Хилари Клинтон потврђује да је Обамина администрација, на челу са Хилари Клинтон, координирала грађански рат у Сирији у корист Израела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ново издање WикиЛеакс-а показује да је тадашњи државни секретар уређивао рат у Сирији како би се свргнула влада и збацио председник Асад, тврдећи да је то “најбољи начин да се помогне Израелу.“

Тај документ је био један од многих некласификованих докумената од стране Стејт департмента под бројем предмета Ф-2014-20439, документ бр. Ц05794498, након метежа око приватног е-мејл сервера Клинтонове који је чувала у својој кући док је служила као државни секретар од 2009. до 2013. године, открива Неwобсерверонлине.

Иако транскрипт Wикилеакс-а на е-мејлу има датум 31. децембар 2000. године, то је грешка с њихове стране, јер садржај е-мејла (нарочито део који се односи на разговоре између Ирана и Запада око њиховог нуклеарног програма у Истанбулу у мају 2012. године) показује да је е-мејл заправо послат на дан 31. децембар 2012. године.

Е-мејл јасно показује да је од самог почетка америчка политика била да насилно збаци сиријску владу – и да то конкретно уради јер је то у интересу Израела.

“Најбољи начин да се помогне Израелу да се носи са растућом нуклеарном способношћу Ирана је да се помогне људима из Сирије да свргну режим Башара Асада,“ почиње Клинтонова отворено.

Иако су сви извештаји америчких обавештајних служби давно одбацили ирански програм “атомске бомбе“ као превару (закључак који је подржан од стране Међународне агенције за атомску енергију), Клинтонова и даље користи ове лажи како би “оправдала“ уништавање Сирије у име Израела.

Она посебно повезује ирански митски програм атомске бомбе са Сиријом, јер, како каже, ирански програм “атомске бомбе“ прети израелском “монополу“ на нуклеарна оружја на Блиском истоку.

Ако би Иран стекао нуклеарно оружје, тврди Клинтонова, то би омогућило Сирији (и другим “непријатељима Израела,“ као што су Саудијска Арабија и Египат) да “такође постану нуклеарни,“ и сви они би угрозили интересе Израела.

Због тога, каже Клинтонова, Сирија мора бити уништена.

“Ирански нуклеарни програм и сиријски грађански рат могу изгледати неповезано, али јесу. Оно око чега су израелски војни лидери заиста забринути – али не могу о томе говорити – је губитак њиховог нуклеарног монопола.

Иранска способност нуклеарног оружја не само да би окончала тај монопол, него би такође навела остале противнике, као што су Саудијска Арабија и Египат, да такође постану нуклеарни. Резултат би био непоуздана нуклеарна равнотежа у којој Израел не би могао да одговори на провокације са конвенционалним војним нападима на Сирију и Либан, као што може данас.

Ако би Иран достигао праг државе нуклеарног оружја, Техерану би било много лакше да позове своје савезнике у Сирији и Хезболаху да нападну Израел, знајући да ће њихово нуклеарно оружје служити као средство одвраћања Израела да реагује против самог Ирана.“

У питању је, наставља Клинтонова, “стратешки однос између Ирана и режима Башара Асада у Сирији“ који омогућава Ирану да угрози безбедност Израела.

До тога не би дошло “директним нападом,“ признаје Клинтонова, јер се “у тридесет година непријатељства између Ирана и Израела“ то никада није догодило, него преко њихових наводних “посредника.“

“Крај Асадовог режима би окончао овај опасни савез. Руководство Израела добро разуме зашто је пораз Асада сада у њиховом интересу.

Рушење Асада не би било само велика благодет за безбедност Израела, него би такође и олакшало разумљив страх Израела од губитка њиховог нуклеарног монопола.

Затим би Израел и САД могли развити заједнички став о томе када је ирански програм толико опасан да би војна акција могла бити оправдана.“

Клинтонова наставља ка средствима која директно угрожавају Башара Асада “и његову породицу“ истичући да је насиље “права ствар“:

“Укратко, Бела кућа може ублажити напетост која се развила са Израелом око Ирана тиме што ће урадити праву ствар у Сирији.

Са угрожавањем његовог и живота његове породице, само претња или употреба силе ће променити мишљење сиријског диктатора Башара Асада.“

Е-мејл доказује – као да је потребно још доказа – да је америчка влада била главни спонзор раста тероризма на Блиском истоку, а све у циљу “заштите“ Израела.

Такође је отрезњујућа мисао сматрати да су “избегличке“ кризе које тренутно прете да униште Европу, директно изазване овом акцијом америчке владе, такође, уколико постоје праве избеглице које су побегле од грађанског рата у Сирији.

Поред тога, више од 250.000 људи је убијено у сиријском сукобу, који се проширио на Ирак – и то све захваљујући Клинтоновој и Обаминој администрацији који су подржавали “побуњенике“ и потпиривали ватру рата у Сирији.

Права и узнемиравајућа могућност да је Клинтонова – чија је политика нанела смрт и несрећу милионима људи – могла постати следећи председник Америке је најшокантнија мисао од свих.

Јасна тврдња Клинтонове да, ако буде изабрана за председника, да ће “подићи однос са Израелом на виши ниво,“ би дефинитивно обележила њу, и Израел, као непријатеља не само неким арапским државама на Блиском истоку, него и свих мирољубивих људи на земљи.

 

Извор: Wебтрибуне.рс