Издвајамо Србија

ВУЧИЋ И ЗАЈЕД ОБРАДОВАЛИ СРПКИЊЕ: Од 1. маја УГРАДЊА СИЛИКОНА БЕСПЛАТНА, ако имате оверену здравствену књижицу

Споразум постигнут између Министарства здравља Републике Србије, Републичког фонда за здравствено осигурање и Владе Емирата, омогућава да сви они који поседују оверену здравствену књижицу од 1. маја ове године могу да се подвргну бесплатном увећању груди

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Споразум постигнут између Министарства здравља Републике Србије, Републичког фонда за здравствено осигурање и Владе Уједињених Арапских Емирата, омогућава да сви они који поседују оверену здравствену књижицу од 1. маја ове године могу да се подвргну бесплатном увећању груди.

Телеграф сазнаје да здравствени осигураници могу да користе услуге корективне хирургије у свим државним здравственим установама оспособљеним за то, као и да је читава процедура максимално олакшана.

Како сазнајемо у ресорном министарству, уговор између свих укључених страна у овај споразум биће потписан одмах након председничких избора, а потписаће га нови премијер и шеик Мохамед бин Зајед, престолонаследник УАЕ.

– Уговором ће бити предвиђено да много већи број корисника РФЗО-а има приступ хируршким захватима, који су до сада били ствар луксуза и који су били доступни изузетно малом броју становника наше земље. Захваљујући добрим односима са Уједињеним Арапским Емиратима, њихово Министарство здравља је понудило широку сарадњу у делокругу естетске и реконструктивне хирургије, јер многи најпознатији произвођачи имплатаната имају веома повољне уговоре са здравственим институцијама у овој богатој земљи, па ће део тих имплатаната стићи и на наше тржиште – каже добро обавештен извор.

Он напомиње да је главни проблем до сада цена имплатанта која достиже неколико хиљада евра, тако да ће у будућности набавка репроматеријала за овакве захвате бити решена. Такође, у ту сврху ће се обезбедити и посебни кредити за плаћање услуга самих здравствених центара.

– Претпостављам да ће највеће интересовање бити код жена због све модернијег повећавања груди и усана. Док се то сада папрено наплаћује, и ради се у приватним клиникама, убудуће ће се након одласка код изабраног лекара добијати упут за специјалисту који ће одређивати да ли ће се и како уградити силиконе. Једини проблем код пацијената може бити опште здравствено стање, јер ће се процењивати да ли ће хируршки захват утицати на евентуалне друге болести које пацијент има. Других проблема не би требало да буде. Тако да је ово срећна вест за све оне који желе да изврше неку пластичну операцију, а нису до сада имали новац да то и учине – завршава наш извор, додајући да ће свако ко буде желео да конкурише за бесплатну уградњу силикона морати да има оверену здравствену књижицу.

Априлилилили и Срећан вам дан шале, и надамо се да се нисте наљутили на нас! А сад нам јавите како су вас још преварили данас, или како сте ви преварили некога! Ако још увек нисте смислили како – само им пошаљите неки од наших ПРВОАПРИЛСКИХ ТЕКСТОВА!

 

Извор: Телеграф.рс