Србија

ВУЧИЋ О ПОДРШЦИ САШЕ ЈАНKОВИЋА ПРОТЕСТИМА: Не могу да се млатим са тим питањима, НЕK СЕ СВАKО БОРИ KАKО ХОЋЕ!

Једно од питања премијеру Александру Вучићу на конференцији за медије после састанка на тему Агрокора било је и да ли га подршка бившег омбудсмана и председничког кандидата Саше Јанковића полицијском синдикату и протестима подсећа на ону коју је Војислав Kоштуница пре 15 година дао “црвеним береткама”

– Не подсећа ме ни на шта. Сви нек раде свој посао, не могу да се млатим, да одговарам свакоме. Причајте шта год хоћете. Борите се за своју позицију, опозицију…
Рекао је, међутим, и да не зна ни да ли је Јанковић изјавио да подржава полицијски протест, те да му се извињава ако није.

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да би парламент требало ускоро да почне да заседа, поновио да су протести у реду док су мирни и демократски, те да не жели да коментарише шпекулације о томе да би због протеста могли да уследе парламентарни изборе.

На опаску новинара да протести трају шести дан, те на питање да ли због тога размишља о ванредним парламентарним изборима, Вучић је рекао да нема коментар.

Kако је рекао, не зна где му је глава од посла, и наставиће да се бави решавањем проблема, а свако нека се бори за своје место.

– Само је важно да све буде демократски и мирно и све ће бити у реду – назначио је премијер, а на питање да ли то значи да неће бити избора Вучић је рекао:

– Нисам одговарао на такав начин. Прецизно сам одговорио.

На питање о ставу председнице скупштине Маје Гојковић да скупштина не наставља заседање због протеста, рекао је да разуме њене “политичке и људске страхове”.

Подвукао је да у Скупштини има много посла, да очекује убрзо заседање, те да свако треба да ради свој посао.

– Ја сам толико захвалан грађанима на огромној подршци И зато још више И јаче желим да радим И допринесем даљем напретку Србије – поручио је он.

 

 

Извор: Informer.rs