Издвајамо Србија

ВУЛИН: Нису сви Албанци терористи,али Харадинај и припадници ОВК јесу!

Фото: Јутјуб

Министар рада Александар Вулин поздравио је став америчког амбасадора у Приштини Грега Делавија, који је раније данас оштро осудио изјаву Даута Харадинаја, брата лидера опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја, о етничком чишћењу Косова у случају да његов брат буде изручен Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На дан када славимо Устав Косова, један политичар прети етничким чишћењем. Тако опасној реторици нема места у Европи“, написао је Делави на Твитеру.

Министар је изразио наду да ће и остатак међународне заједнице осудити претње етничким чишћењем Срба на Косову и Метохији.

Он је поручио да нису сви Албанци терористи, али да Рамуш Харадинај и припадници ОВК јесу.

„Зато постоји и суд за злочине ОВК. Шта је то него етничко чишћење када се пред очима равнодушног света протера 250.000 Срба који се никада нису вратили у своје градове и села“, навео је Вулин у изјави за Танјуг.

Како констатује министар, ко једном некажњено спроведе етничко чишћење, тај мисли да може и да га понови.

„Како су Албанци чували српске светиње видели смо у погрому 17. марта 2004. када су спаљени најзначајнији споменици Српске православне цркве на КиМ а протерано и оно мало Срба што је преостало у већим градовима“, навео је Вулин.

А како албански политичари држе реч, каже Вулин, видимо по избегавању спровођења Бриселског споразума и избегавању да се формира ЗСО.

„Поздрављам став господина Делавија и надам се да ће и остатак међународне заједнице осудити претње етничким чишћењем Срба на КиМ“, навео је Вулин.

Иначе је Даут Харадинај, посланик у косовској скупштини, објавио на свом профилу на Фејсбуку да су Албанци чували и чувају српске светиње 500 година.

У одговору Вулину, навео је да су Албанци муслимани, православци и католици, и да се међусобно воле, те да никада нису извршили етничко чишћење, нити ће то учинити.

Извор:Танјуг