Издвајамо Србија

ВУЛИН: Нису сви Албанци терористи,али Харадинај и припадници ОВК јесу!

Фото: Јутјуб
loading...

Министар рада Александар Вулин поздравио је став америчког амбасадора у Приштини Грега Делавија, који је раније данас оштро осудио изјаву Даута Харадинаја, брата лидера опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја, о етничком чишћењу Косова у случају да његов брат буде изручен Србији.

„На дан када славимо Устав Косова, један политичар прети етничким чишћењем. Тако опасној реторици нема места у Европи“, написао је Делави на Твитеру.

Министар је изразио наду да ће и остатак међународне заједнице осудити претње етничким чишћењем Срба на Косову и Метохији.

Он је поручио да нису сви Албанци терористи, али да Рамуш Харадинај и припадници ОВК јесу.

„Зато постоји и суд за злочине ОВК. Шта је то него етничко чишћење када се пред очима равнодушног света протера 250.000 Срба који се никада нису вратили у своје градове и села“, навео је Вулин у изјави за Танјуг.

Како констатује министар, ко једном некажњено спроведе етничко чишћење, тај мисли да може и да га понови.

„Како су Албанци чували српске светиње видели смо у погрому 17. марта 2004. када су спаљени најзначајнији споменици Српске православне цркве на КиМ а протерано и оно мало Срба што је преостало у већим градовима“, навео је Вулин.

А како албански политичари држе реч, каже Вулин, видимо по избегавању спровођења Бриселског споразума и избегавању да се формира ЗСО.

„Поздрављам став господина Делавија и надам се да ће и остатак међународне заједнице осудити претње етничким чишћењем Срба на КиМ“, навео је Вулин.

Иначе је Даут Харадинај, посланик у косовској скупштини, објавио на свом профилу на Фејсбуку да су Албанци чували и чувају српске светиње 500 година.

У одговору Вулину, навео је да су Албанци муслимани, православци и католици, и да се међусобно воле, те да никада нису извршили етничко чишћење, нити ће то учинити.

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...