Издвајамо Србија

ВУЛИН: Велика Албанија значи велики БАЛКАНСКИ РАТ!

Фото: Јутјуб

Приштина и Тирана јасно су рекле да им је циљ „Велика Албанија“, што се може спровести само великим Балканским ратом, а све то мора бити јасно Бриселу, на коме је сва одговорност за будуће догађаје, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Приштина и Тирана јасно су рекле шта им је циљ, то је “Велика Албанија“ и уједињење свих Албанаца, где год они живе, у један етнички простор. То се може спровести само великим Балканским ратом, а све то мора бити јасно Бриселу, који, ако није у стању бар да осуди, да стави до знања да ће такво понашање казнити, онда је сва одговорност за будуће догађаје на њему – рекао је Вулин Тањугу.

– Знате, када добијете тако благе реакције из Брисела, у којима се готово изражава разумевање за љутњу Едија Раме и претњу Балканским ратом, онда можете очекивати да ће се и Тачи огласити, пошто види да је такво понашање некажњено. Морате очекивати да ће се и он огласити и да ће и он најавити могућност рата – рекао је министар.

Вулин је, реагујући на изјаву косовског председника Хашима Тачија да ће, уколико ЕУ „затвори врата“ Косову, сви Албанци у региону живети у једној држави, нагласио да је Тачи и настао као терориста, у рату, те да се не може очекивати од њега да разуме било шта друго, али и нагласио да, ако Брисел буде наставио да тако благо реагује на претње Балканским ратом, онда мора да разуме да је сва одговорност за све што ће се дешавати на Балкану његова.

– Одговорност није више ни на Албанији, ни на Приштини, јер ми знамо да су они одувек сањали “Велику Албанију“, да ће је увек сањати и да ће учинити све да до ње и дође, уколико не буду били заустављени, уколико не буду били кажњени пре него што покушају. И Приштина и Тирана јасно су рекле шта им је циљ. Циљ им је “Велика Албанија“ и уједињење свих Албанаца где год они живе у један етнички простор. Одговорност је сада на Бриселу – истакао је министар.

Вулин је подвукао да се пројекат „Велика Албанија“ може спровести само великим Балканским ратом, да је то јасно свима, те да мора бити јасно и Бриселу, који је до сада благо реаговао.

– Ако није у стању бар да осуди, да стави до знања да ће такво понашање казнити, онда је сва одговорност за будуће догађаје на њему – јасан је Вулин.

Извор:Танјуг