Издвајамо Србија

ЗАКОН О ТРАНСПЛАТАЦИЈИ: Вадиће нам органе и на силу?!

Београд – Министар здравља Златибор Лончар предложио је, а Влада Србије усвојила текст Закона о трансплатацији, по којем су сви држављани Републике Србије донори органа!

 Премијер Александар Вучић сматра да је Србији потребан нови закон који ће унапредити програм трансплантације органа.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је у разговору са пацијентима који су на листи чекања за трансплантацију органа и кроз кампању „Најважнији позив у животу“ подижу свест о значају донорства, најавио и личну подршку новом закону јер то што Србија има само “три донора на милион становника“ – говори да досадашње мере нису дале жељене резултате.

Дакле, по новом закону грађани који не желе да буду донори мораће да о томе дају изјаву у општини, или суду, на адекватном формулару, а податке ће евидентирати и чувати Министарство унутрашњих послова.

По ранијем закону породице оних који су за живота завештали органе, могли су након њене смрти да одбију да потпишу сагласност да се узму органи, а лекар је то морао да прихвати.

– Тако се ионако миноран број од 130.000 људи с донорском картицом на крају сведе на 30.000, а Србија би требало да има више од два милиона становника који су спремни да буду донори – поручио је Александар Вучић, заборављајући да је раније рекао да их има само 21.

Уставно право грађанина на живот и тело, без његове сагласности, поништио је министар здравља Златибор Лончар, човек кога оптужују за најстрашније злочине у здравству.

Као министар, Лончар ни малим прстом није мрднуо да се спрече нелегална испитивања нерегистрованих и неиспитаних лекова над српским пацијентима, која се масовно врше у здравственим установама у Србији, без знања пацијента и без накнаде! Новац у своје џепове узимају лекар који те експерименте врше, а вероватно се тале и са људима из Министарства здравља Србије.

Колико је грађана Србије убијено овим експериментима, Магазин Таблоид је обзнанио у серијалима текстова, поименично помињући лекаре-убице и установе у којима су експерименти вршени.

Од када је почео да се лично бави трансплатацијом органа у Клиничком центру Србије, Лончар се суочио са недостатком органа. То је леп, профитабилан посао на којем се згрћу милиони евра.

Неколико адвокатских канцеларија води истраге поводом смрти својих клијента, који су, у добром здравственом стању примљени у болницу, пали у клиничку смрт и умрли од “смрти“. Они претпостављају да су свима узети органи -срце, јетра, бубрези, кожа, коштана срж, а да родбина није могла да види тело покојника, које је било у завареним сандуцима.

У Србији је четвртина грађана функционално неписмена, и за очекивати је да ће хиљаде младих и здравих сељака, чије податке има Министарство здравља, умрети изненада, од смрти, да ће им одузети органи, а да им сагласност родбине више није ни потребна, јер су је прибавили законом.

Вучићева камарила, предвођена министром Лончаром, клаће нас као свиње, а трговина органима ће бити нова главна привредна грана Вучићевог режима.

 

Извор: М. Хаџић, Таблоид