Издвајамо Свет

ЖЕЛЕЗЊАК: НАТО слуге у Црној Гори грубо крше вољу црногорског народа!

Најближи сарадник Владимира Путина и високи функционер Јединствене Русије Сергеј Железњак оценио је да данашње гласање дела посланика у парламенту Црне Горе о улаку те државе у НАТО још један пример грубог кршења воље већине становништва

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Гласање, које је за данас заказао део посланика у Парламенту Црне Горе, по питању уласка државе у НАТО пакт, представља још једну провокацију од стране режима. На делу је потпуно игнорисање мишљења већине становништва, који се противи прикључењу Црне Горе том војном блоку и који траже да се о том питању одлучује на референдуму – поручио је заменик секретарара Генералног совјета „Јединствене Русије“, члан комитета државне Думе за међународне односе Сергеј Железњак.

Према његовим речима, узимајући у обзир негативно расположење већине црногорског друштва према том кораку, САД, НАТО и њихови протежеи преузеће на себе сву одговорност за претеће социјално-политичке конфликте, погоршавање економског стања и продубљивања кризе у којој је Црна Гора већ дуг период.

Железњак је скренуо пажњу на то да је данашњи састав Скупштине формиран на основу резултата избора из 16. октобра 2016. године, у условима гушења демократских слобода и исценираним покушајем „државног удара“ од стране режима.

– Узимајући у обзир спорне резултате парламентарних избора, одсуство народног поверења и бојкот парламента од стране већине опозиционих посланика, данашња одлука о кључном питању приступа Црне Горе НАТО пакту има спорни легитимитет, за све осим за представнике режима и њихове покровитеље у САД и НАТО. Много већи значај има одлука донесена 25. априла на седници Скупштине народних представника Црне Горе у Мурину, у којој стоји да је неопходно расписивање референдум по овом питању. Тежину и легитимитет одлуци Скупштине у Мурину даје то што су је донели грађани и то не може да се игнорише – подвукао је Железњак и додао:

– Вишевековна традиција међусобних односа Русије и Црне Горе преживела је разне епохе. Уверен сам да ће и у овом периоду нарушених односа са Црном Гором, Руска федерација наћи праве одговоре на антируска дејства црногорске власти, чији је таоц наш братски црногорски народ – поручио је Сергеј Железњак.

Извор:Информер..рс