Издвајамо Србија

ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ: САД и Британија користе Турке и Албанце за рат!

Новинар Жељко Цвијановић, главни уредник „Новог стандарда“, каже да откриће Информера, према коме турска обавештајна служба МИТ активно помаже Шиптарима у припремама за остварење злочиначког пројекта „велике Албаније“, не треба да изненађује никога

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У свом ауторском тексту Цвијановић каже да су у ову причу прсте и те како уплели и Американци и Британци.

Текст преносимо у целости:

Никога није изненадило откриће да на претеће потезе Албанаца утичу турске службе. Наравно, тиме се списак страних служби које покушавају да изазову хаос на Балкану не завршава, утолико пре што је потпуно јасна разлика између званичника америчке државе, који делују помиритељски, и тамошње „дубоке државе“, која се на Балкану понаша деструктивно, заклоњена иза турских служби.

Не треба заборавити ни британске службе које стоје иза свега тога и које нестабилношћу Европе настоје да оправдају Брегзит под девизом да, ако већ Британија није у њој, није никакав проблем да Европа буде запаљена.

Мотиви Турака су јасни. Они, ношени политиком неоосманизма, покушавају да успоставе апсолутни утицај над муслиманским срединама на Балкану, а то им је много лакше и јефтиније ако воде политику конфронтација него помирења.

Америчкој „дубокој држави“ и Британцима вероватно одговара то што Турци на тај начин настоје да истисну руски утицај у региону, па и утицај оних европских сила, попут Немачке, које, чувајући мир на Балкану, покушавају да од рата спасу читаву Европу.

Посебну улогу у нападу турских служби на Србију играју и овдашњи „корисни идиоти“, који нису без утицаја у јавном простору и који се залажу за тврд став Србије и хапшење типова попут Муслијуа. А то је мамац преко кога треба запалити Балкан.

У основи, овде се види разлика између две „патриотске“ Србије – једне која је револуционарна, која би проблеме решавала конфликтом и била корисни идиот наших непријатеља, и друге – антиреволуционарне, која настоји да конфликт избегне по сваку цену.

Извор:Танјуг