Издвајамо Свет

АНГЕЛА МЕРКЕЛ СПРЕМА НЕШТО ОПАСНО: Обећала да ће од ЕУ направити велику Немачку!

Фото: Јутјуб

Немачка канцеларка Ангела Меркел  је обећала да ће уложити напор и преобликовати Европску унију тако да постане већа, боља верзија Немачке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Меркелова је рекла гласачима у својој предизборној кампањи да ће она блиско сарађивати са новоизабраним глобалистичким француским председником Емануелом Макроном да јој помогне да преобликује ЕУ у тип блока који је она одувек желела.

Обраћајући се раздраганим присталицама, Меркелова им је рекла да ће Немачка и Француска водити пут ка стварању нове “немачки-оријентисане“ Европске уније.

Канцеларка је говорила у Ахену, где је завршила кампању своје странке уочи државних избора у недељу, пре националних избора у септембру, извештавају британски медији.

ЦДУ је имала јак талас подршке у немачкој најмногољуднијој држави Северној Рајни-Вестфаљи у недељу, која је дом једном од пет немачких бирача и често је била национални тренд-сетер на изборима.

Дан након резултата, немачки лидер ће се састати са господином Макроном.

Француски председник ће разговарати са њом у Берлину дан након његове инаугурације, у циљу поновног покретања европског пројекта.

Госпођа Меркел је рекла публици: “Учинићемо све не само да помогнемо Француској, већ и да обликујемо будући европски пут са Француском.“

“Срећни смо што су Марк Рут и Емануел Макрон, људи који се труде за Европу, победили на њиховим изборима.“

“Водићемо нови европски пројекат заједно и обликовати његову будућност кроз нашу сарадњу.“

Обећање за поновно покретање европског пројекта је уследило јер стручњаци верују да је талас анти-ЕУ популизма достигао врхунац.

 

Извор: Wебтрибуне.рс