Занимљивости Издвајамо

ЧУДО У ТРШИЋУ: Кућа се греје сама од себе, инспектори отишли да утврде узрок а онда је настала још већа мистерија…

Породица Митровић из засеока Чотрићи у Тршићу, коју је недавно задесила необјашњива појава када су приметили да им се кућа загрева сама од себе, добили су записник грађевинске инспекције из Лознице са препоруком да се иселе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Породица Митровић живи више од четири деценије у овој кући, али им је сада угрожен боравак у њој.

Несрећни људи још увек не знају шта их је снашло, али, како кажу, за сада не намеравају да изађу из куће коју су потпуно реновирали пре пет година.

– Грађевинска инспекција је долазила пре неколико дана, погледали су сва места на којима температура достиже и 40 степени Целзијуса, слегали су раменима и рекли да ни сами не могу да претпоставе о чему је реч. Пре три дана добио сам записник који сам потписао, али не разумем на основу чега мени и супрузи Радмили забрањују боравак у сопственој кући, када нико није утврдио шта се заправо дешава – збуњен је домаћин куће Милентије.

У записнику, који показује, наводи се да је инспекцијским прегледом утврђено да је кућа грађена 1975. године, а 2012. дограђена, да има приземље и поткровље, да је темељ саграђен армираним бетоном, као и други грађевински детаљи.

– Услед природне појаве температуре испод објекта која загрева подове куће у приземљу није могуће боравити и живети. Температура представља непосредну опасност по животе и здравље породице Митровић која живи у кући. Решењем ће се забранити коришћење стамбеног објекта – стоји у записнику који је потписао грађевински инспектор Тихомир Ђуки.

Милентија и Радмила су очајни јер не знају шта да чине. Кажу да се не плаше и да ће остати у кући док неко од стручњака не дође и не утврди шта то загрева њихову кућу.

– Прво су нам и рекли да пар дана пратимо стање и да их обавештавамо о висини температуре, што смо и чинили, а да ће онда позвати стручњаке из Завода за геодезију. Међутим, долазили су само електричари, проверавали инсталације и отишли. Нису утврдили никакаву необичност. Онда ми стиже записник да треба да изађемо из куће, а ја питам где да идемо. То нико не помиње. Спреман сам да тражим помоћ од градоначелника, али и од председника државе јер ништа нисам згрешио. Ево, сад је на овом месту 36 степени, ноћас сам држао прозоре отворене, не могу да спавам напољу. Жена и ја ћемо чекати, па шта буде – каже Милентије.

Необичну појаву су приметили пре мање од месец дана, када су престали да ложе. Осетили су топлоту из пода и онда схватили да нешто није у реду. Одмах су се обратили градској управи, која је истог дана послала инспекторе, али до данас конкретног решења нема. Митровићи кажу да би отишли одатле када би им неко рекао где да иду, али за сада остају у свом дому који их греје и без грејања.

 

Извор: Ало.рс