Издвајамо Србија

ДАЧИЋ БРУТАЛНО ОДБРУСИО ТАДИЋУ: Борис као носилац Гадафијевог ордена морао би да…

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је срамотно то што Борис Тадић погибију амбасадора Оливера Потежице злоупотребљава у дневнополитичке сврхе за наставак свог вишегодишњег обрачуна са њим и са Владом Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Није ни хришћански, а понајмање државнички“, истакао је Дачић у писаној изјави.

„Свакоме је допуштено да ме мрзи и да тражи моју смену, да напада Владу Србије, али носилац Гадафијевог ордена и чувар Зелене књиге коју му је Гадафи поклонио две године пре пада, Борис Тадић, морао би да покаже пијетет према људима коју су радили за своју земљу и свој народ“, истакао је Дачић.

Дачић наводи да је Тадић носилац Гадафијевог ордена, да је за пет година четири пута био код Гадафија, да је на прослави 40 година доласка Гадафија на власт био једини европски председник на војној паради у Триполију са припадницима Војске Србије, а да је Гадафијев син тајно долазио у Србију и боравио у резиденцијалним објектима Србије.

„Тадић под амнезијом тврди да су сукоби били 2012. године и да он није затворио амбасаду у Либији зато што је спасавала наше људе, а сви знају да су сукоби у Либији били у 2011. години, да је Гадафи убијен у октобру 2011. године, а пошто сам ја као министар унутрашњих послова био на челу тима за евакуацију наших грађана, знам да се то дешавало у фебруару 2011. године, о чему постоје снимци и текстови о томе како сам дочекивао авионе из Либије“, наводи Дачић у изјави, саопштио је МСП.

Пошто је Тадић био на власти до априла 2012. године зашто тада није затворио амбасаду, када су били сукоби и рат и зашто није повукао Потежицу, кога је он поставио и који га је дочекивао у Либији, упитао је Дачић, подсећајући и да је из тог времена остала тешка оптужба да су српски борци учествовали у оружаним сукобима на страни Гадафија.

„Колико Тадића брине погибија наших дипломата, говори и то да је помешао и када се то десило – говори о погибији двоје службеника амбасаде 2015. године, иако се то десило 2016.“, напомиње Дачић.

Председник опозиционе Социјалдемократске странке Борис Тадић затражио је смену министра спољних послова Ивице Дачића, којег сматра одговорним за погибију амбасадора Оливера Потежице.

У писаној изјави достављеној раније данас медијима, Тадић тврди да је министар Дачић одговоран за то што Амбасада у Либији није затворена чак ни након погибије двоје службеника 2015.

 

 

Извор: Танјуг