Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПОБЕСНЕО НА ВУЧИЋА: Жесток сукоб лидера СПС и СНС, ДАЧИЋ ИЗВИСИО – НЕЋЕ БИТИ ПРЕМИЈЕР!

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић је за сада искључио могућност да Дачић наследи његову фотељу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Синоћ је, како Еспресо незванично сазнаје, одржан састанак између  Александра Вучића и Ивице Дачића, на којем су разговарали о томе ко ће, након Вучићеве оставке, заузети место премијера Србије. 

 

Наиме, у медијима се доста спекулисало о томе ко ће, сада већ бившег премијера, Александра Вучића заменити на овој функцији. Име које се најчешће помињало по одређеним медијима било је управо име првог потпредседника Владе и шефа дипломатије Ивице Дачића.

Међутим, изгледа да до оваквог сценарија уопште неће доћи. Како сазнајемо из добро обавештених извора, на синоћњем састанку дошло је до размимоилажења око тога ко ће бити нови премијер.

 

Овом приликом, Александар Вучић потпуно је искључио могућност да Дачић наследи његову фотељу. 

 

Након што му је Вучић саопштио своју одлуку, шеф дипломатије је плануо, и сад већ бившем премијеру рекао:

 

– То уопште није у реду! Обећао си ми то место! Подржао сам те на изборима и какав је то начин, обећао си ми то место!

 

Вучић му је, како каже извор Еспреса, на то рекао:

 

– И без обзира на то, нећеш бити премијер

Дачић је очигледно био видно изреволтиран и донекле увређен овом одлуком, али то није убедило Вучића да промени мишљење.

 

Ове информације покушали смо да проверимо у СНС-у и СПС-у, међутим до објављивања овог текста ни са једне стране нисмо добили одговор.

 

Подсетимо, раније данас први потпредседник владе Ивица Дачић рекао је да ће од сутра, када изабрани председник Александар Вучић положи заклетву, обављати посао премијера, до доласка нове особе на ту функцију.

Како је рекао, нада се да ће то бити кратко.

 

– Ја сам први потпредседник владе који по Уставу и по закону замењује председника владе. Председник владе је данас поднео оставку због одласка на нову дужност. Он ће сутра положити заклетву и практично ћу ја обављати тај посао председника владе и задужења која влада има до избора нове владе – рекао је Дачић.

 

Такође, Министар спољних послова и лидер социјалиста, Ивица Дачић, оценио је данас да има мале шансе да буде нови премијер пошто актуелни Александар Вучић званично постане председник Србије.

– Мислим да су ми мале шансе да будем премијер јер нисам по вољи запада – рекао је Дачић агенцији Бета у Привредној комори Србије у Београду.

 

Упркос свему, није искључено да неким невероватним сплетом околности Дачић ипак постане премијер. Не би било први пут да Вучић све држи у неизвесности до последњег тренутка и да донесе одлуку којој се сви најмање надају – каже саговорник Еспреса.

 

Еспресо.рс