Издвајамо Србија

ДАЧИЋ УНИШТИО ЗАЕВА БРУТАЛНИМ ОДГОВОРОМ: Пријатељи се не понашају тако, зар ти није доста проблема у Скопљу па тражиш

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Први потпредседник владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да се српски пријатељи не понашају онако како је наступио лидер Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заев.

Loading...

“Срби су највећи и најбољи пријатељи Македонаца, а овако како је Заев наступио се не понашају пријатељи Србије,” рекао је Дачић реагујући на изјаву Заева у интервју за Курир ТВ да је у Србији на власти националистичко руководство.

“Не знам чиме су Александар Вучић и Влада Србије заслужили овако бруталан и скандалозан напад од стране претендента на место македонског премијера Зорана Заева. Зар му није доста проблема које има у Скопљу, већ их тражи и са Београдом?”, упитао је Дачић.

Он је подсетио да Вучић данима и месецима позива на мирно решење проблема у Македонији, не мешајући се у унутрашње ствари, истичући да то може изазвати нестабилност у целом региону.

“Што Заев не нападе Раму и Тачија, него Вучића? Није он толико наиван да не зна да концепт Велике Албаније није комплетан без Скопља”, навео је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Према његовим речима, као што македонски грађани имају право на слободан избор свог руководства, неће ни много јаче и веће земље од Македоније одређивати кога ће грађани Србије изабрати, нити ће на то, како је рекао, утицати ни много већи лидери од Заева.

“Србија је према Македонији била искрена, признала је под уставним именом, иако се тиме замерила Грчкој, ни једну реч није изговорила мешајући се у њене унутрашње ствари, а Македонија је признала Косово, гласала против Србије у Унеску и сада кандидат за премијера брутално вређа руководство Србије и убедљиво изабраног Председника Вучића”, рекао је Дачић.

Само још фали да изгласају резолуцију о српском геноциду над Албанцима, додао је потпредседник Владе Србије.

Лидер Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев изјавио је за Курир ТВ да су Срби и Македоници братски народи али и да је у Србији на власти “националистичко руководство” Александра Вучића.

Он је додао да је Вучић себе декларисао као лидера у региону а показао је, наводи, своје националистичке позиције првом приликом када му је “била угрожена политичка каријера”.

 

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...