Издвајамо Србија

ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ТВРДИ: Србија је вечно затрована осиромашеним уранијумом! ДРЖАВА МОРА ДА ТУЖИ НАТО!

Држава мора да оформи комисију која ће утврдити истину о осиромашеном уранијуму у НАТО бомбама, а затим и да тужи алијансу због онога што нам је урадила… Затровали су нам земљу, природу, храну, чека нас епидемија канцера

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је после бомбардовања 1999. вечно затрована осиромашеним уранијумом, а држава мора да оформи комисију која ће то доказати и тужити НАТО пакт, каже за Информер проф. др Даница Грујичић, наш еминентни неурохирург.

Она открива да се осиромашени уранијум тек распада после 4,5 милијарди година, што значи да су нам земља и храна довека контаминирани и да нас тек чека епидемија карцинома.

Страшне последице

Докторка Грујичић је са још наших сто врхунских стручњака из свих сфера послала иницијативу Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања да се оформи независна комисија за доказивање смртоносних последица НАТО бомбардовања.

Уколико се докаже присуство уранијума од НАТО бомби у Србији, последице опасне по здравље грађана остаће вечне. Због тога апелујемо да се оформи комисија која ће утврдити колико је наша земља тачно контаминирана и тај посао мора озбиљно да се уради. Ако се докажу ове тврдње, Србија мора да тужи НАТО пакт због онога што су нам урадили – напомиње Даница Грујичић.

Према њеним речима, Србија се никад неће опоравити од дејства осиромашеног уранијума, а најтеже последице нам тек предстоје.

Дејство уранијума траје чак 4,5 милијарди година, јер толико треба да се он распадне. То значи да су наша природа, храна, ваздух, околина… довека затровани. Не смемо да заборавимо да је НАТО авијација у налетима, приликом бацања бомби са осиромашеним уранијумом, за 78 дана потрошила кисеоника колико цела Србија не би за 50 година! Сасвим је јасно да је НАТО имао намеру да почини геноцид у Србији, и то им је и успело ако погледамо и медицинске и еколошке податке – додаје проф. др Грујичић.

Она објашњава да је потребно да се формира посебна лабораторија која ће моћи да испита све супстанце заостале од НАТО бомби, а велики број стручних лица који су стали иза ове иницијативе моћи ће прецизно и математички да докаже све последице које су оне оставиле:

Ово је ствар свих грађана Србије и питање бриге о њима! Очекујемо да држава подржи нашу иницијативу.

Са њом је сагласан и професор хемије др Петар Пфендт, један од чланова извршног одбора иницијативе „Испитивање последица НАТО бомбардовања“! Према његовим речима, ова иницијатива је покренута у жељи да се грађанима Србије подигне свест о штетности НАТО бомби и отрова који је остао на нашем тлу.

Не смемо више дозволити да се ћути о овом злочину чије последице трпимо и дан-данас. Циљ ове иницијативе јесте да се докаже штетност НАТО бомбардовања и да покушамо да спасемо нашу средину. Несхватљиво је да су до сада сви ћутали и нису препознали овај проблем великих размера. На првом месту држава, која ће овог пута, надам се, схватити озбиљност ситуације у којој се налазимо због осиромашеног уранијума након рата – истиче професор Пфендт.

Здравље најбитније

Према његовим речима, наша земља је препуна отрова заосталих из бомбардовања.

Због уранијума удишемо загађени ваздух, пијемо нездраву воду. У прилог томе иде и чињеница да је број канцерогених обољења у Србији 20 пута већи него у земљама Европе. Расте број канцера, болести крви, дисајних органа… Зато нећемо одустати. Чак и да ресорна министарства не буду вољна, ми идемо даље, организоваћемо трибине, предавања, скупљаћемо потписе да спасемо и сачувамо здравље грађана Србије – изричит је професор хемије Петар Пфендт.

 

Извор: Информер