Издвајамо Србија

ЕКСКЛУЗИВНО: Нема ништа од новог ПРЕМИЈЕРА, СРБИЈУ очекују нови ИЗБОРИ у августу!

Србију у августу очекују ванредни парламентарни избори!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ко ће засести у фотељу премијера Србије након што Александар Вучић преузме дужност председника државе, чини се да ће одлуку донети грађани на биралиштима, ексклузивно сазнаје „Ало!”.

– Иако ових дана сви чекају да изабрани председник Александар Вучић одлучи коме ће поверити премијерски мандат, то се, ипак, неће догодити. Ни Ана Брнабић, ни Ивица Дачић неће бити именовани за председника актуелне владе, иако ових дана важе за главне фаворите – наводи наш добро обавештени извор и истиче да Вучић озбиљно размишља да распише ванредне парламентарне изборе крајем лета, тачније за август.

Вучић трпи велики притисак унутар партије. Постоји јака струја у табору напредњака која инсистира на томе да нови премијер буде баш из те странке. Српска напредна странка је најјача странка и сматрају да тако битна функција у држави треба да припадне управо њима. Идејом да на то место дође лидер социјалиста Ивица Дачић нису одушевљени. Али ни унутар СНС-а не постоји консензус о Вучићевом наследнику јер свако мисли да је заслужнији од оног другог. Социјалисти пак очекују именовање Дачића јер сматрају да су управо они допринели Вучићевој победи на председничким изборима. Што се тиче Ане Брнабић, утицајне конзервативне струје унутар земље не слажу се с тим да особа која је хомосексуално оријентисана буде именована за председницу Владе и врше притисак на премијера. Наравно, он не обраћа пажњу на овакве ултиматуме, али озбиљно размишља о томе да никоме не оставља бланко своју фотељу. Наиме, ова влада је изабрана управо на крилима његове популарности у народу и Вучић не жели да сноси одговорност за евентуалне лоше потезе које би онај кога он предложи могао да вуче. Стога веома озбиљно размишља да предложи нове парламентарне изборе, па да Владу води онај ко на њима оствари тријумф. Наравно, сасвим је извесно да ће и на тим изборима, који су могући већ у августу, победити широка коалиција око СНС-а – наводи наш добро обавештени извор.

– С обзиром на то да се очекује да градоначелник Београда Синиша Мали ускоро поднесе оставку на то место, постоји могућност да ванредни парламентарни и београдски избори иду у пакету – истиче наш извор и додаје да би Вучић тим потезом у потпуности дестабилизовао опозицију, која се још није опоравила од пораза на председничким изборима.

– Опозиционари су у расулу након што их је Вучић декласирао на изборима за шефа државе. Саша Јанковић је најавио оснивачку скупштину свог новог покрета. Према одређеним информацијама, Вук Јеремић планира да оснује политичку странку. Међутим, нико од њих неће имати времена ни да се организује ни да се консолидује – објашњава наш извор и наводи да је СНС-у и његовим партнерима победа загарантована.

– Напредњаци би опет ишли у велику коалицију са својим досадашњим партнерима, осим што постоји велика могућност да странка Вука Драшковића (СПО) не буде више део те приче – наводи наш добро обавештени извор и додаје да очекује да Вучић ускоро донесе коначну одлуку.

 

Извор: Ало.рс