Издвајамо Спорт

ЕВРОЛИГА – Црта је подвучена, ево колико је зарадила ЦРВЕНА ЗВЕЗДА…

Кошаркашки клуб Црвена звезда мт:с завршио на деветом месту по висини зараде у првој сезони новог формата елитног клупског такмичења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Промена формата Евролиге донела је са собом још неке битне новине, а једна од њих тиче се расподеле финансијских средстава на основу учињеног на терену.

Сваки клуб који је играо у лигашком делу такмичења зарадио је по 40.000 евра за сваки тријумф, док су за победе у плеј-офу и на завршном турниру награде биле још уносније.

Једини српски представник завршио је сезону на деветом месту, како на оној табели где се рачунају резултати, тако и на оној финансијској.

Црвена звезда мт:с је за 16 остварених победа у лигашком делу Евролиге инкасирала 640.000 евра, а да је ушла у плеј-оф и наставила да бележи победе зарада би била још већа.

За победу у плеј-оф фази Евролиге награда је износила 70.000 евра, 200.000 евра било је намењено четвртопласираном на фајнал-фору, 300.000 трећепласираном, 500.000 пораженом финалисти, док је Фенербахче као освајач зарадио додатни милион.

Нови шампион Европе је на основу бонуса за освајање Евролиге и победа на путу ка том циљу инкасирао 1.930.000 евра, а више од милион евра зарадили су још Олимпијакос (1.470.000), ЦСКА (1.390.000) и Реал Мадрид (1.330.000).

Поменимо још и то да у ове цифре није урачуната зарада од ТВ права, улазница и маркетинга, али нису одузете ни цифре које су клубови морали да врате у касу Евролиге на име казни, а Звезда је ту била у самом врху.

Довољно је рећи да је Црвена звезда мт:с на име разних казни у минулој евролигашкој сезони издвојила близу 100.000 евра што значи да су зараде од „две и по“ победе „бачене у ветар“.

 

Извор: sportske.net