Издвајамо Србија

ГАШИЋ НА ЧЕЛУ БИА? Данас именовање директора Безбедносно информативне агенције

Како сазнаје портал Пинк.рс, Безбедносно информативна агенција требало би да добије новог директора, а на тој функцији би требало да се нађе високи функционер СНС и бивши министар одбране Братислав Гашић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Влада Србије требало би данас да именује новог шефа Безбедносно информативне агенције. Досадашњег директора Александра Ђорђевића, би на тој функцији, пре истека мандата, требало да заменити Братислав Гашић.

Медији су већ спекулисали да би Гашић могао бити нови шеф БИА, и да му је понуђено да бира између три високе функције.

Наводно му је понуђено да бира да ли ће бити нови градоначелник Београда, министар у Влади или директор Безбедносно информативне агенције и имао је месец дана да се одлучи за једну од тих позиција.  

Вучићев човек од поверења

На слављу поводом убедљиве победе на председничким изборима у штабу СНС-а лидер те странке Александар Вучић је поручио да не иде кући док не дође Бата, човек у кога има највише поверења. Гашић је у штаб стигао око 3.30 ујутро, а дочекан је уз песму „Ој, војводо Синђелићу“ и срдачан загрљај изабраног председника. 

Братислав Гашић је са места министра одбране смењен крајем 2015. због неумесног коментара упућеног новинарки и тада је Вучић рекао да годину дана неће обављати ниједну јавну функцију.

 

Извор: Пинк.рс