Издвајамо Србија

ГЕНЕРАЛ ОЈДАНИЋ: Слоби су биле пуне очи суза када је схватио да нам је Запад наместио случај “Рачак”, цео свет зна ко је Вокер!

Бивши начелник Генералштаба и хашки осуђеник Драгољуб Ојданић рекао је за „Ало!“ да ће „истина о дешавањима на КиМ кад-тад изаћи на видело“ и да је сада читавом свету јасно да је Вилијам Вокер плаћеник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ојданић каже да је Вокер инсценирао наводни масакр у Рачку само да би дао повод НАТО да бомбардује Београд.

Одавно у пензији, генерал Драгољуб Ојданић, сведок многих дешавања у Југославији, за „Ало!“ каже да није изненађен изјавом некадашњег шефа мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Вилијама Вокера да ради на пројекту стварања велике Албаније и уједињења свих Албанаца, јер им је он дао ветар у леђа инсценираним случајем „Рачак“.

– Ништа ме не изненађује. Ми који смо тада бранили Србију смо за Србе увек били криви за све, па и за Рачак. Депласирано је сада говорити било шта о томе – почиње своју причу Ојданић.

– Одувек сам говорио да се никакав масакр није догодио у Рачку. Када се појавила вест да је тамо учињен злочин, одмах сам као начелник Генералштаба упутио писани захтев команданту Треће армије, генералу Небојши Павковићу, да ме извести о свему и да одговори да ли су припадници војске дејствовали у реону Рачка. Од њега сам добио лично усмено и писано уверење да ниједан војник није тамо био и да је то масло терористичке ОВК. Рачак је очигледно био намештаљка Запада и Вокера, како би се спровело етничко чишћење Срба са Косова. Због чега смо моје колеге и ја били оптуживани за подстицај етничког чишћења, злочин против човечности и сличне ствари које су нам стављали на леђа – каже он.

Према његовим речима, чак је и Хашки трибунал схватио да је Рачак намештаљка, јер је свима којима је приписиван тај злочин, па и Слободану Милошевићу, касније током процеса случај „Рачак“ нестао из оптужнице, јер, као тврди, није било доказа.

– Лично сам известио Слободана Милошевића о Рачку, то је један од најразумнијих људи које сам упознао, ни трунке националности, шовинизма и свега што му је приписивано код њега није било. Он је ту вест тешко примио. Одмах је тражио да се све провери и истражи, јер није могао да верује да су српски војници или полицајци могли да ураде тако нешто. Када је добио све извештаје Слоба, умало није заплакао када је схватио да иза свега стоји Запад и њихова пропаганда са жељом да се баци љага на Србе. Био је на ивици суза. Милошевића је случај „Рачак“ прогањао и у Хагу, јер су му често долазили разни лажни сведоци како би га набеђивали да је и због тога крив.

Генерал Ојданић каже да је Даница Маринковић, српски судија, до краја раскринкала лажи Вилијама Вокера када је реч о случају „Рачак“.

Он је рекао и да ради на студији о протеривању Албанаца са КиМ.

– Тренутно радим на прављењу једне научне експертизе о Косову и Метохији. Још сам и Војиславу Коштуници рекао да је таква једна студија неопходна и да је прекопотребно да иза ње стане држава, како би се једном за свагда утврдило да ли је било етничког чишћења и протеривања Албанаца са Косова и Метохије. За сада нисам наишао на разумевање моје Србије, али ме и није толико брига, има нас генерала и официра који смо довољно стручни да такво једно дело урадимо и оставимо Србији за наук и историју – каже генерал Драгољуб Ојданић…

 

Извор: Ало.рс