Издвајамо Србија

КРВАВЕ ПАРЕ! За слободу крволока Рамуша Албанци дали 50 милиона евра!

За слободу Рамуша Харадинаја Албанци су дали чак 50 милиона, сазнаје „Ало!”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С друге стране, ратни злочинац и лидер Алијансе за будућност Косова тврди да је један бизнисмен платио трошкове његове одбране у Француској само 70.000 евра.

– Влада до сада није испоштовала ниједну обавезу коју је имала према мени. Нису ми дали ни цента. Рачуне сам послао на време. Био сам приморан да позовем некога телефоном од виших инстанци да питам да ли желе да плате. Одбрану је платио Гани Дрешај. Износ новца датог за одбрану је 70.000 евра – рекао је Харадинај.

Међутим, према речима нашег извора, одбрана је Албанце коштала око 50 милиона евра, а то је сакупљено са више страна.

– Најмање 50 милона је утрошено за његову слободу. Контроверзни косовски бизнисмен и бивши председник Беџет Пацоли дао је део новца, део је искреширала Харадинајева странка, или, тачније, криминална организација, која, као што је познато, између осталог зарађује тргујући наркотицима, а део су дали Албанци из дијаспоре – открива наш извор.

Наша сазнања потврђује и Горан Петронијевић, познати београдски адвокат, који има искуства у одбрани људи од оптужби за ратне злочине. Он сматра и да ће се Албанци једног дана ипак похвалити овом милионском цифром коју су дали како би се Харадинај пустио на слободу, уместо да буде изручен Србији.

– Вероватно су званични трошкови толики колико је он и рекао, али су незванични много, много више. Наравно, ни албанска страна, ни сам Харадинај у овој фази то неће говорити. Говориће касније, као што су то Хрвати урадили када су окончали случајеве Готовине и Маркача, и када су рекли: „Е, знате ли ви колико је то нас коштало, па испало је од 48 до 56 милиона.“ Тако ће, претпостављам, једног дана, када се Албанци буду хвалили како су успели да ослободе Харадинаја и колико их је то коштало, рећи праву милионску цифру. Јер ко год даје паре за некакве такве ствари, увек имате и посреднике који се уграђују, и тако даље, и то се у ствари никада не зна када је реч о црном деловању или лобирању – објаснио је Петронијевић за „Ало!“.

Слично мишљење има и Милован Дрецун, председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије, који је уверен да је Рамуш Харадинај профитирао због боравка у Француској.

– Не знам ко је и колики износ дао за одбрану бившег вође терористичке ОВК, али знам да је Храдинај максимално искористио притвор у Француској да активира своје одборе међу Албанцима у дијаспори, као и да је од њих, односно од разнх појединаца добио поприлично велике суме новца. Захваљујући овој ситуацији са притвором, он је заиста скупио много новца, који иначе за њега и његово окружење није никакав проблем, па чак ни сума од 50 милиона евра. Харадинај води једну од највећих криминалних група на Космету, која је тешка стотине милиона, тако да ова цифра за њих дође као најобичнији ситниш у џепу – каже Дрецун за наш лист.

Ивица: Рамуше, боље ти је да ћутиш

Рамуш Харадинај је последњи човек који треба да се оглашава, а то што је ослобођен у Француској не значи да није починио ратни злочин, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић. Он је додао да ће Србија наставити своју борбу за истину и правду.

„Ми само тражимо да се суди, а не кажемо унапред да је неко крив. Они су у парламенту донели одлуку којом су заштитили ОВК”, рекао је Дачић.
Вулин: Желе нове злочине

Министар рада Александар Вулин изјавио је да се нападима на премијера Вучића сада придружио и Рамуш Харадинај, уз оцену да он као сваки злочинац жели злочине и да понови. „Вучића данима нападају и Тачи и Заев, а сада им се придружио и Харадинај. Председник Владе и изабрани председник Србије није непријатељ Албанаца, али терориста и злочинаца јесте”, рекао је Вулин и подвукао да Србија не види као непријатеља ниједан народ, али убице и одбегле злочинце неће престати да гони свим правним средствима.

 

Извор: Ало.рс