Издвајамо Свет

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ И БАЛКАН, ДОБРЕ ЗА АЛБАНЦЕ: Нови француски председник је Макрон, подржава велику Албанију!

Фото: Јутјуб

Биралишта на председничким изборима у Француској су затворена, а агенција Франс прес је већ објавила да је Емануел Макрон нови председник Француске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Макрон је освојио између 65,5 одсто и 66,1 одсто гласова у другом, одлучујућем кругу гласања, док је Ле Пенова добила између 33,9 одсто и 34,5 одсто гласова, наводи АФП.

Макронове присталице почеле су да се окупљају у дворишту Лувра у Паризу где планирају да прославе његову победу, јављају француски медији.

Двориште Лувра је раније данас евакуисано је из безбедносних разлога, а то је данас саопштила прес служба која се бави Макроновом председничком кампањом, пренео је АП.

Портпаролка кампање Полин Калмес изјавила је да је шеталиште испред Лувра, у центру Париза, евакуисано из предострожности.

Агенције преносе да је пронађена сумњива торба због чега је око 300 новинара замољено да оду.

Макрон је ову локацију одабрао за место прославе изборне победе, наводи агенција.

Агенција подсећа да је Лувр већ под високим мерама безбедности, након што су екстремисти напали војнике у близини музеја, раније у току изборне кампање.

Победом Макрона светска елита ће бити стављена у први план, као и планови Европске уније.

Ти планови су, нажалост, веома лоши што се тиче Космета. Таква политика ће још више унапредити планове власти на КиМ, штавише и планове да се створи нека мало већа Албанија.

 

Извор: Б92 / Танјуг