Издвајамо Свет

МАКРОН ПРЕТИ БРИСЕЛУ: Или ће се Европска унија реформисати или ми…

Кандидат центра на узборима за председника Француске Емануел Макрон изјавио је данас да су Европској унији неопходне реформе или ће се суочити с могућим „Фрегзитом“, односно иступањем те земље из Уније

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Макрон и његова ривалка, кандидаткиња крајње деснице Марин ле Пен, наставили су своје кампање у Француској шест дана уочи другог круга председничких избора.

– Ја сам проевропски кандидат, током избора сам стално бранио европске идеје и европску политику јер верујем да је то веома важно за народ Француске и за место наше земље у глобализацији. Али у исто време морамо да се суочимо са ситуацијом и да слушамо свој народ и чињеницу да су људи у данашње време веома љути и нестрпљиви јер ЕУ више није одржива – рекао је Макрон за Би-Би-Си.

Он је рекао да ако би омогућио ЕУ да настави да функционише као до сада, да би то била „издаја“ и додао да ће његов председнички „мандат у исто време бити дубока реформа ЕУ и европског пројекта“.

Марин ле Пен је раније помињала да би њен приротитет био да преговара са ЕУ о „повратку монетарне суверености француском народу“. После тих преговора, Ле Пенова би огранизовала референдум о останку или изласку Француске из ЕУ.

Извор:Танјуг