Издвајамо Регион

НА КОРАК ОД РАТА: Запад на силу покушава да преда Македонију Шиптарима и њиховим слугама!

САД, ЕУ и НАТО признали незаконит избор терористе ОВК Талата Џаферија за шефа Собрања упркос вољи македонског народа. Велике силе траже и да шиптарски пион Зоран Заев добије мандат за формирање владе

Америка, ЕУ и НАТО на силу покушавају да Шиптарима предају Републику Македонију! Запад, супротно вољи огромне већине македонског народа, инсистира на признању незаконитог избора бившег команданта терористичке ОВК Талата Џаферија за председника скупштине. Такође, траже да се мандат за састав владе хитно да шиптарском пиону и лидеру СДСМ Зорану Заеву.

Упркос овим захтевима Запада, Македонци и даље упорно траже ванредне парламентарне изборе, а десетине хиљада бесних људи на улицама Скопља најављују да ће се свим средствима борити против „насилне албанизације Македоније“.

Западна демократија

Само дан након што су грађани упали у Собрање непосредно пошто су посланици СДСМ са Албанцима незаконито изабрали Џаферија за шефа парламента, западни моћници су подржали тај избор!?!

„Примили смо позитивну вест о избору Талата Џаферија за председника парламента. Насиље је потпуно неприхватљиво. Министарство унутрашњих послова и полиција морају да осигурају безбедност парламента и његових чланова. Демократија мора да иде својим путем“, гласи заједничко саопштење представника ЕУ, НАТО и САД у Македонији.

У том саопштењу додаје се и да ће Запад убудуће „сарађивати са Џаферијем ради подршке демократији у интересу Македоније“!?!

Охрабрен овом подршком, лидер СДСМ Зоран Заев је одбио да у петак са осталим странкама дође на састанак код македонског председника Ђорђа Иванова, где је требало да се разговара о разрешењу кризе. СДСМ је у свом у саопштењу оптужила премијера, лидера ВМРО-ДПМНЕ Николу Груевског и председника Иванова да подстичу насиље!?!

Груевски: Похлепа Зорана Заева довела до хаоса!

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски осудио је насиље у Собрању, али је навео да његови посланици нису испровоцирали напад.
– Желим да осудим насиље и оне особе које су напале и повредиле посланике. Међутим, социјалдемократе и Заев су одговорни за насиље јер је директан узрок свега била њихова похлепа за моћи по било коју цену – рекао је Груевски.

Међутим, македонски политички аналитичари и главни уредници скоро свих медија кажу да је Зоран Заев извео пуч, који је Запад подржао.

– Срамно је понашање ЕУ, САД и НАТО, који се мешају у унутрашња питања других земаља. Сведоци смо да Запад, који пропагира некакву демократију, намеће у Македонији албанску власт. Желе да Албанцима дају нашу земљу и то никако и нипошто не смемо дозволити! – навео је македонски аналитичар Иво Најдовски.

Према његовим речима, грађани Македоније траже превремене парламентарне изборе на којима желе да покажу своју вољу, а Брисел и Вашингтон им то не дозвољавају.

– Плашим се да ће избити међуетнички сукоби уколико велике силе наставе да гурају владу Заева и Албанаца – каже Најдовски.

Све дао Шиптарима

Иначе, на парламентарним изборима у децембру Груевски и његова ВМРО-ДПМНЕ освојили су највише гласова и 51 посланика у парламенту са 120 места. Заев је освојио 49 мандата, али је направио коалицију са три албанске партије и тако оформио већину од 67 посланика у скупштини.

Међутим, Заев је након избора прихватио такозвану тиранску платформу, коју је писао албански премијер Еди Рама. Она подразумева изједначавање албанског са македонским језиком на територији целе земље, увођење двојезичних новчаница, промену грба, химне, заставе и на крају имена државе.

Македонци у огромној већини сматрају да је то увод у прављење „велике Албаније“, а председник Македоније Ђорђе Иванов због свега оптужује Заева за издају националних интереса и одбија да му повери мандат за формирање владе.

Извор:Информер