Издвајамо Србија

НАРОД БРУТАЛНО ОДБРУСИО МАРИЈИ: Зар треба да гласамо за човека који је певао Туђману? Јел се сећаш „Олује“?

Након што је Марија разочарано прокоментарисала гест Србије од које је Хрватска добила нула бодова у финалу „Евросонга“, стигао је невиђени број коментара у којима људи изражавају свој став по овом питању

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марија Шерифовић дала је јавну подршку хрватском представнику на 62. по реду “Евросонгу”, Жаку Хоудеку.

Жак је стигао до финала у којем је од Србије, тачније жирија који је додељивао поене, добио нула бодова. Марија је одмах након тога на свом Твитер налогу написала: “Србијо, срам те било”, што је било сасвим довољно да се поведе жестока полемика.

Прочитајте још: МАРИЈА ШЕРИФОВИЋ ПОБЕСНЕЛА НАКОН ГЛАСАЊА НА ЕВРОВИЗИЈИ: Србијо, срам вас било! Ево због чега…

Кључно питање које влада међу читаоцима портала, али и на друштвеним мрежама јесте да ли је Марија била у праву, са поруком чија је суштина била подржати врхунског музичара, или пак одабрани жири који испред Србије Хоудеку није дао ниједан поен. Иако је реч о музичком такмичењу политичка сенка увек се надвије над истим, па је тако било и у случају Жака.

С друге стране, ту су они који чврсто подржавају Марију. Како кажу, политика није важна, већ музика, и сматрају да је то и била суштина поруке коју је упутила Марија.

Фото: принтскрин телеграф

Оно што је истина и стоји као чињеница јесте то да Жак јесте певао ХДЗ-у 2007. године на скупу ове странке.

Хрватског извођача и тада су жестоко осудили, а причало се и да се придружио поменутој странци. Међутим, Жак је тада све демантовао, рекавши како је он певачи професионалац који је радио свој посао.

Прочитајте још: НИ ДАНАС НИЈЕ КАСНО: Изговорите ОВУ МОЛИТВУ Светом Василију и десиће се ЧУДО! (ВИДЕО)

– Ја сам професионалац, певам на венчањима и сахранама, па зашто онда не бих за политичку странку? Ако то значи да сам плаћена курва, онда заиста јесам, али ко то данас није? – рекао је тада Жак додавши како су химна и неколико тезги заправо одвојени ангажмани.

– За химну сам добио посебан хонорар, и више него пристојан. Дошао сам у студио и посудио глас, као што сам то мали милион пута учинио у Дизнијевим цртаћима и другим пројектима. Тиме не промичем апсолутно никакве идеале и не сматрам то бауком, напротив – објаснио је Хоудек. Оно што је тада привукло велику пажњу јесте то што је велики број Хрвата коментарисало да је Жак погрешио када је запевао за ХДЗ, химну под називом “ХДЗ зна”.

 

Извор: Телеграф.рс