Занимљивости Издвајамо

НЕВИЂЕНО ЧУДО У ГРАДИШЦИ: Њему је порука са ПАЊА скинула 4 године ТЕРЕТА, а ево како…

Каква је ово порука и због чега се појавила Жељку, своје мишљење је изнео и градишки имам Бесим Шепер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жељко Крагуљ, општински службеник из Босанске Градишке, четири године се судским путем борио са локалном влашћу за повратак на радно место.

За то вријеме Жељко је да би прехранио породицу и измиривао обавезе био приморан на физичке послове. Најчешће се бавио цепањем и уношењем огревног дрвета.

Жељко је недавно у пререзаном буковом пању препознао лик човека. Одмах је застао И покушао да протумачи несвакидашњи лик у дрвету. Убрзо је схватио да ће му се десити преокрет у животу.

“У дрвету сам видео лик насмејаног човека, широко развучених уста, крупних очију и високог чела. Одмах сам то схватио као поруку упућену управо мени. Орасположио сам се и добио додатну наду и оптимизам. Био сам у праву, вратио сам се на посао, након четири године тешког сналажења“, испричао је Крагуљ.

Жељко подсећа да је и претходно, припремајући дрво за огрев, проналазио интигрантне облике и ликове.

“Цепајући дрво, сваки пањ детаљно загледам пре него што ударим секиром. Често у тим шупљинама насталим деловањем мрава, црва, птица и других животиња, услед смрзавања, пуцања или под другим околностима у природи формирају се несвакидашњи облици“, рекао је Жељко.

Бесима Шепера, градишког имама у пензији заинтереовао је лик у дрвету ког је препознао Жељко Крагуљ. Ефендија Бесим има своје тумачење о томе.

“Свако стабло је живо биће које има јединствену поруку и своје место под Сунцем. Када се посече, као када човек падне, материјална ствар постаје и духовна. У овом случају, ово је порука људима да је потребан смех, јер овај лик у дрвету се смеје али и упозорење да свет сувише пати и да му је потребна релаксација и опуштање“, сматра Шепер.

 

Извор: aura.ba/B.G.