Занимљивости Издвајамо

НИКО НЕМА ОБЈАШЊЕЊЕ – ДА ЛИ ЈЕ ОВО ВАНЗЕМАЉСКА ТВРЂАВА? Древни град “Пума Пунку” резан ласерима пре 13.000 година

Око 68 километара од Ла Паза у Андима, налазе се мистериозне древне рушевине Пума Пункуа старије од 13 000 година. Мегалитско камење које је пронађено тамо је једно од највећих на читавој планети, пошто је дужине од око 7,8 метара и тежине од преко 100 тона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пума Пунку је велики комплекс споменика и део је налазишта Тиванаку у Боливији.

Пума Пунку је изграђен, обликован и позициониран на јединствен начин и представља најинтригантније древно налазиште на планети.

Не само да је гранит ко материјал јако тежак за обраду, него је и екстремно тежак за преношење и транспорт. Један блок са тих рушевина има преко 800 тона. То је велико камење и јако је тешко. Најближи каменолом је удаљен 20-ак километара од рушевина.

Уколико се камење пажљивије погледа, може се уочити сложен рад, као да је коришћена нека машина, попут ласера. Да ли је то доказ да су древне цивилизације користиле модерну технологију?

Још је једну ствар значајно споменути код рушевина Пума Пункуа. Не само да је то камење некако изрезано, подсећамо да се ради о гранитним стенама, него је врло прецизно изрезано. Резови на камену су савршено равни и сви су једнаке дубине, дословце се ни жилет не може прогурати кроз њих, нема цемента ни песка између блокова. Те рушевине кад су биле целе, биле високе 15-ак метара и да су имале 4 спрата. Напомињемо још једном да су рушевине старије од 13 000 година.

Тиахуанако се налази близу Пума Пунку, мање од четврт километра североисточно од Пума Пункуа. Научници верују да је Тиахуанако некад био центар цивилизације са преко 40.000 становника.

Тиахуанако је вероватно највећа индијанска цивилизација за коју људи никад нису чули.

Прича се да су у Тиахуанаку пронађени докази о постојању свих раса, па чак и издужене лобање, људи који су носили турбане, људи са широким или носем, људи са дебелим или танким уснама. Такође, статуе које се тамо налазе су прилично необичне и не личе на статуе из оближње области.

Један од најважнијих археолошких артефаката који је пронађен у Тиахуанаку или Пума Пункуу је чувена чинија Фуенте Магна.

Керамичка чинија је ишарана сумерским клинастим писмом и протосумерским хијероглифима.

Мегалитско камење у Пума Пунку је међу највећима на планети.

У Пума Пункуу се налази камење које тежи преко 100 тона.

Библија спомиње општи потоп који је побио све осим Ноја и његове породице. Неке старије легенде говоре да су Земљу у древној прошлости погодила четри катаклизимична догађаја која су сваки пут побила већину живих бића која су тада живела на земљи.

Да ли је могуће да се то догодило и људима који су живели у Пума Пунку-у?

 

Извор: Wебтрибуне.рс