Издвајамо Србија

О ЊЕМУ СЕ НЕ ПИШЕ И НЕ ПРИЧА: Ево ко је мистериозни бизнисмен који стоји иза Харадинајa(ВИДЕО)

Харадинај је открио да је један бизнисмен платио трошкове одбране у Француској, па је саопштио и цифру, али није открио детаље о извесном Ганију Дрешају, који су алармантни!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, први пут после повратка из Стразбура, говорио је о третману који је имао у Француској. Харадинај је говорио о обећањима Владе, која је сносила све трошкове боравка лидера Алијансе за будућност Косова у Француској током четири месеца. Тада се пожалио да Влада није испоштовала ниједну обавезу коју је имала према њему.

Ипак, открио је да су сви његови трошкови одбране у Француској плаћени и то 70.000 евра, а новац је дошао од бизнисмена Ганија Дрешаја.

Ко је мистериозни бизнисмен и зашто би платио толики новац Харадинају?

О мистериозном бизнисмену Ганију Дрешају се мало писало у медијима, што никако није случајност. Чак и странице на интернету на којима се писало, су угашене или обрисане.

Гани Мустафа Дрешај је рођен 1965. године у селу Врело, које припада пећком управном округу, у северозападном делу Косова и Метохије, познат по израженом национализму. Док је био студент, учествовао је у нередима и демонстрацијама, осамдесетих година на Косову и зато је био судски процесуиран и оптужен за више мањих прекршаја, па је емигрирао у Немачку. Сада, Дрешај је решен више него икада, да подржи Албанце на Косову и да оствари своје младалачке снове и етнички очисти Косово од Срба.

Главни финансијер ОВК!

Укључен је у више нелегалних и полу-легалних организација у Немачкој, које су основали косовски Албанци у дијаспори. Он је постао важан део у подржавању механизама за финансирање парамилитаристичких активности на Косову. Њега породица на Косову, као и она у Немачкој су дуго година стуб темељац за подршку свих активиста за етничко чишћење на Косову, од најнижих грана па све до озлоглашене ОВК.

Са сваким делом косовкске земље која је отета Србима, Гани је постајао све преданији да настави своју геноцидну мисију и зато је међу косовским лидерима ослонац у извршавању свих акција против српског народа. Данас, улажући у Косово, претежно у источни ентитет, Гани Дрешај поседује хиљаде хектара земље, шуме и грађевинског земљишта, а поседује и фабрике воде (Синалцо) и пива у Врелу.

Постоје гласине да је Дрешај у иностранству такође власник стриптиз клуба. Наиме, страни медији преносе да је заправо власник „Доллхоусе“ клуба у Немачкој. Тамо је представљен као бизнисмен, отац троје деце, док је на Косову сасвим другачије портретисан, као екстремистички настројен политичар у Алијанси за будућност Косова.

Међутим, пре него што се упетљао у политику, довођен је у везу са многим другим политичарима, као што је Ксавит Халити, са којим је, према непотврђеним информацијама био парнер у компанији „ДББХ Косово Цлиниц Манагемент“, регистроване 2007. године.

Његове активности су многобројне: бавио се хотелијерством, мотелима и ресторанима, припремом и дистрибуцијом лекова, дистрибуцијом ортопедских помагала и тако даље.

Иако је његов званични посао у Немачкој, Дрешај користи новац да би финансирао косовске екстремисте. Његов циљ је био да постане члан косовске Скупштине, у оквиру Алијансе за будућност Косова, као што се може видети на његовом промотивном споту:

Ипак, није успео да уђе у Скупштину, јер његова странка није добила довољан број гласова.

Рамуш Харадинај није открио информацију да ли ће Дрешај бити на листи за кандидате за заменика Алијансе за будућност Косова, с обзиром да су њихови интерни избори најавлејни за јун ове године.

Имајући у виду ове детаље, постаје јасно да Дрешај није платио Харадинају 70.000 евра из хуманих разлога, већ зато што је један од екстремиста из сенке, који повлаче конце и финансирају злодела Албанаца на Косову.

С обзиром на чињеницу да је Рамуш Харадинај данас запретио и премијеру Србије, Александру Вучићу, јасно је да се не боји ни закона, ни санкција и да је један од пиона у много већој завери против свих Срба, било да су у Приштини, било да су у Београду.

Извор:srbijadanas.com