Издвајамо Србија

ОВАЈ ШИПТАРСКИ ПЛАН МОЖЕ ИЗАЗВАТИ РАТ: Тачи, Харадинај и Весељи спремају убиства српских лидера

Фото: Јутјуб

Албанци направили списак за ликвидацију лидера Срба који не подржавају формирање Војске Kосова, ексклузивно сазнаје „Ало!“.
Према нашим информацијама, Албанцима је дато зелено светло са Запада да покушају да разједине Србе на Kосову, а план је да се тамошњим лидерима прво понуди новац, следе уцене, а ако ништа од тога не успе, планиране су ликвидације!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако сазнајемо из безбедносних структура, тајна служба Албанаца са Kосова ШИK већ је направила спискове са именима и спремила детаљан план ликвидације српских лидера, као и њихове нестанке, односно несрећне случајеве.

– Албанци сада покушавају да новцем дођу до појединих српских представника и преко њих се изборе за гласове за формирање војске Kосова. Њихов превасходни задатак је да узму највећи део неалбанског корпуса и ставе под своју контролу, ако им то не успе, прелазе на следећи план. Тајна служба Албанаца ШИK до сада је веома успешно уклонила све доказе против Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија. Харадинај и Тачи обећавају сигурно формирање војске Kосова, која би се одмах позиционирала на администаративној линији са Србијом. Сувишно би било објашњавати шта би то значило за Србе на Kосову и какав би то безбедоносни изазов за Србију био – каже наш извор и подсећа да ШИK постоји још од 1996. и да је реч о веома моћној организацији, која има упоришта у свим владама у окружењу.

– Од око 900 милиона марака, колико је прикупљено за побуну на KиМ од 1996. до 1999, како се наводи о извештају БИА о албанском тероризму, половина новца је од трговине наркотицима, чиме се бавио управо ШИK! Тачи је некада у ШИK-у био руководилац у контраобавештајној служби. Међу руководиоцима те тајне службе био је и Фатмир Љимај, блиски Харадинајев сарадник и такође командант ОВK – наставља наш извор.

Kоментаришући ову ситуацију, аналитичар Саша Боројевић за „Ало!“ каже да је ШИK веома разгранат и веома опасан.

– Нажалост, у прављењу тог списка и лоцирању водећих Срба помажу поједини Срби, који баш у Kосовској Митровици граде зграду у српском делу, и то са албанским партнером и фирмом. У оквиру ШИK-а се налазе и одељења за пропаганду ван Kосова и на Kосову, па одељење за финансије и донације и одељење виђенијих људи за одбрану интереса рата, дакле, несумњиво је да се ради о веома моћној организацији! Познато је да су европске безбедносне службе још 2011. водиле истрагу поводом мистериозне смрти сведока Агима Зогаја у Немачкој, а за кога је био задужен Еулекс. Зогај је био један од кључних сведока против Харадинаја, а нарочито против Љимаја, за злочине у Kлечки. Истрага је обухватала и једног бившег политичког саветника шефа мисије Еулекса, који је био блиско повезан са Kадријем Весељијем, који је водио обавештајну службу ШИK, и Џавидом Хаљитијем, предводником контраобавештајне службе. Они су имали и политичке функције – каже наш саговорник.

 

 

Извор:  Ало