Издвајамо Србија

ПАНИКА МЕЂУ ЗЛОЧИНЦИМА: Тачи, Чеку, Весељи и Харадинај плаћају 200 милиона евра за слободу!

ДОЛИЈАЋЕ Тачи, Чеку, Весељи, Даут Харадинај у фрци да ће бити ухапшени због злочина над Србима, па крвавим парама врбују белосветске србомрсце да их извуку

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Косовски председник Хашим Тачи, али и остали албански лидери који су извршили најгнусније злочине над Србима у тоталној су паници да би ускоро могли бити ухапшени, јер је питање дана када ће почети да ради Специјални суд за злочине ОВК, оцењују саговорници Курира!

Још је већи страх код њих јер су свесни да губе подршку нове администрације САД са Доналдом Трампом на челу, а приближавају се ванредни избори на Косову, који су заказани за 11. јун, па не жале паре за лобирање како би опстали на власти.

Уцене и претње ратом

За ангажовање страних лобиста, како се незванично сазнаје, спремни су да дају чак више од 200 милиона евра!

Бивши председник Бил Клинтон и његова супруга Хилари добили су по 50 милиона евра, а процењује се да ништа мање новца није легло ни на рачуне бившег државног секретара САД Медлин Олбрајт и бившег специјалног изасланика УН за Косово Мартија Ахтисарија.
– Албанци осећају да губе утицај у Вашингтону, због чега ангажују и дебело плаћају старе ударне песнице и заговараче косовске независности, попут Клинтонових и Олбрајтове, у намери да очувају подршку Запада. Истовремено расте страх да ће завршити у затвору због ратних злочина после најављених процеса у Специјалном суду. Њима зато одговара стално дизање тензија. Да би избегли одговорност, а сачували слободу и власт они уцењују, прете ратом и стварањем „велике Албаније“ – објашњава аналитичар Драгомир Анђелковић.

Аналитичар и директор Центра за регионализам Александар Попов каже да је страх владајуће гарнитуре Албанаца основан.
– Очигледно је да је међународна заједница решила да се раскусура са остацима криминогених структура. Вероватно је да су увидели да су џаба закони на Косову, које су они и писали, ако су на власти племенске криминогене структуре које те законе не спроводе. Многи припадници бивше и садашње власти на Косову би требало да се плаше Суда за ОВК, пошто је то један од начина на који међународне снаге могу да спроведу оно што су наумиле – владавину права и демократију на Косову – оцењује Попов.

Списак зликоваца

Специјални суд за злочине ОВК могао би пред правду да изведе многе актуелне представнике косовских институција, а према наводима из Косовске полицијске службе, најкасније за месец дана почеће привођења. На оптуженичку клупу међу првима могао би да седне Агим Чеку, некадашњи командант главног штаба ОВК, као и један од команданата те терористичке организације Азем Суља. Косовски председник Хашим Тачи могао би да одговара по политичкој линији. На списку су и Тачијеви сарадници Џавит Халити и Шаип Муја. Ако суд утврди Тачијеву одговорност, могао би да одговара и Кадри Весељи.

Даут уместо Рамуша

Уместо Рамуша Харадинаја, на оптуженичкој клупи ће се наћи његов брат Даут Харадинај. Оптужница га терети за иста кривична дела за која српске власти оптужују Рамуша – за злочине почињене у рејону Ђаковице и Дечана. На списку је и Ајваз Бериша, актуелни конзул самопроглашене државе Косово у Франкфурту, као и Фатмир Љимај, али и Бљерим Кучи и Љах Брахимај. Из полиције су навели да су на листи осумњичених имена још десетак високих официра Косовских безбедносних снага, који су познати истражитељима предвођеним Клинтом Вилијамсоном.

Б. Бојић – Д. Луковић

Ивица Дачић
ХАРАДИНАЈ ЈЕ ГЛУП, НЕК СКРАТИ ЈЕЗИК

Шеф дипломатије Ивица Дачић поново је јуле реаговао на скандалозну изјаву Рамуша Харадинаја о „великој Албанији“.
– Харадинај је само довољно глуп да о тој концепцији наглас говори, а сви они тајно то мисле и тајно на томе раде – казао је Дачић и додао:
– Ја бих Харадинају саветовао да скрати језик, зато што његове жртве… њима није само скраћивао језик, него их је убијао.

Дачић је рекао и да треба да се предузму мере против Вилијама Вокера.
– Треба видети да ли је то могуће пред међународним судовима или пред националним судовима неких земаља – објаснио је Дачић.

 

Извор: Курир