loading...
Издвајамо Србија

ПИШИТЕ – ПРОПАЛО! Американци улажу 7 милиона долара, како би Србима огадили Путина и Русију!

Америчка владина агенција за међународни развој (УСАИД) припремила је седам милиона долара које ће у Србији уложити у медијски рат против Русије и Путина.

Борба за слободу

УСАИД је већ расписала конкурс за поделу милиона на име пројеката „“медијских реформи“ у нашој држави. Стручњаци, међутим, готово једногласно кажу да је тај конкурс само маска и да ће амерички милиони заправо бити упумпани у прозападне медије који ће координисаном кампањом покушати да Србима огаде Путина и Русију.

Званично, УСАИД наводи да је циљ пројекта „побољшање правних, нормативних и економских услова за рад у области медија у Србији.“ Исплата новца по пројектима требало би да почне почетком септембра.

Саговорници кажу да је тај конкурс УСАИД само параван, маска за спровођење операције „медијског убијања“ Путина у Србији.

– Ултимативни циљ САД јесте рушење рејтинга Русије међу Србима. Американцима напросто никако не одговара да усред Европе имају „руско острво“ на које имају све мање утицаја – наводи одлично обавештен дипломатски извор.

И док нико од званичника није хтео да коментарише ова сазнања, бивши главни уредник Политике Љиљана Смајловић сматра да нова улагања УСАИД у нашу медијску сцену свакако имају везе с америчком борбом против Русије на Балкану.

И медијски стратег Саша Боројевић убеђен је да ће америчко финансирање бити окренуто против просрпских и проруских медија у нашој земљи.

 

Извор: Информер

loading...