Занимљивости Издвајамо

ПРОФЕСОР РАЈТ ТВРДИ: Ванземаљци су насељавали Земљу милијардама година пре људи а онда су…

Фото: Pixabay.com

Професор астрономије и астрофизике Џејсон Рајт објавио је рад “Приор Индигеноус Тецхнологицал Специес” у којем износи претпоставку да су тзв. технолошке врсте насељавале Земљу милијардама година пре људске расе.

Рајт као друге алтернативе наводи идеју да, ако на Земљи нису били ванземаљци, она је била “предстакленичка Венера” или “мокри Марс”, пише Индепендент.

“С обзиром на то да нам је познато да Земља има услове за развој комплексних животних форми, најочигледнији указатељ на порекло ранијих врста је управо Земља”, рекао је научник.

Рајт верује како су те древне врсте ванземаљаца нестале с наше планете, али да су у прошлости, па и данас, под земљом могли да се пронађу њихови трагови, које назива “технозигнатима”.

Рајт такође верује да су ти ванземаљци изумрли, али сматра да је већина физичких доказа за то или изгубљена, или заташкана. Верује и да је такве трагове могуће пронаћи и на Месецу и Марсу.

Шта је проузроковало нестанак ванземаљаца?

Рајт сматра да је у питању нека катаклизма, било да је реч о природном догађају попут удара астеорида, или о катастрофи коју су сами проузроквали.

Али, ако су ванземаљци били расељени по целом Сунчевом систем, то значи да је катаклизма погодила цео систем. Масовни помор је могла да проузрокује киша комета, експлозија гама зрака или међупланетарни ратови.

Према теорији футуристе Џона Смарта, интелигентан живот је некада постојао у нашем свемиру, али је постао толико напредан да су се та бића одселила и пронашла још боља места за живот.

Тачније, сматра се да су ванземаљци толико еволуирали, да су престали да посматрају “спољашњи свемир” и уселили се у “унутрашњи”.

Концепт је могуће упоредити с развојем рачунара – људи су почели с употребом рачунара величине огромних просторија, који данас стају на длан, а притом су знатно напреднији.

Према поборницима ове тезе, интелигентни живот еволуира на сличан начин, симултаним растом његове комплексности и моћи, па ванземаљци ефикасније користе простор, енергију, време и материју – при чему могу да постану тако мали да егзистирају у црној рупи ван временско-просторног континуума.

 

Фото: pixabay.com

Извор: Еxпресс.хр