Издвајамо Спорт

ПРОЦУРЕЛИ САСТАВИ: Ово су НАЈВЕРОВАТНИЈЕ стартне поставе ВЕЧИТИХ за финале Купа, у оба тима има ВЕЛИКИХ ПРОМЕНА!

Утакмица почиње у 18 часова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бранилац трофеја Партизан и најтрофејнији клуб у Куп такмичењима Црвена звезда, играће у суботу од 18 часова на стадиону у Хумској финале Купа Србије. Први пут од 2001. године за пехар ће се у финалу директно борити два највећа српска клуба.

Жреб је одлучио да домаћин финала Купа буде Партизан који је прошле недеље освојио 27. титулу првака Србије. Обе екипе имају огроман мотив, Партизан да освоји дуплу круну, прву од 2011. године, а Звезда да подизањем пехара покаже да може да савлада вечитог ривала у овој сезони. Звезда жели 25. пут да слави у Купу, а први пут од 2012. године, док Партизан јури 14. пехар у најмасовнијем такмичењу.

Тренери обе екипе мораће да праве промене у тиму.

Шеф струке Партизана Марко Николић неће моћи да рачуна на стандардног левог бека Немању Милетића, а уз то за свих 90 минута није спреман ни тек опорављени Евертон Луиз.

Николић има дилему и да ли д ау стартној постави буде Немања Михајловић који је полако враћа у форму, или Леандре Тавамба који је био одличан у последњем лигашком, 154. Вечитом дербију. Очекује се да уместо Милетића од првог минута заигра Мохамед Ел Монир.

Проблеме има и тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски. Због суспензије у финалу не може да игра стандардни штопер Абрахам Фримпонг, па ће штоперски тандем чинити Дамијан Ле Талек – Александар Луковић. шансу у стартној постави највероватније ће добити Немања Милић који се у последње време наметнуо радом и играма на тренинзима.

Портал Србија Данас вам представља највероватније стартне поставе обе екипе за сутрашњи меч.
ПАРТИЗАН: Стевановић, Вулићевић, Миленковић, Остојић, Ел Мунир, Јевтовић, Косовић, Јанковић, Леонардо, Ђурђевић, Тавамба.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Ле Талек, Александар Луковић, Анђелковић, Доналд, Канга, Ристић, Плавшић, Милић, Боаћи.
СУДИЈА: Милорад Мажић.

 

Извор: srbijadanas.com