Издвајамо Спорт

Репрезентативац Обале Слоноваче понуђен Ц.Звезди, у трку се укључио и Динамо

Репрезентативац Обале Слоноваче Вилфрид Канон понуђен је вицешампиону Србије, а проблем би могло да представља то што овог играча жели и Динамо из Букурешта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вицешампион Србије мораће да ангажује барем двојицу играча на позицији централног бека током летњег прелазног рока због чега су увелико почеле спекулације око тога ко су Звездине „мете“.

Јутрос смо писали на поменуту тему, а током поподнева су се појавиле нове занимљиве информације везане за једног од играча који је означен као потенцијално појачање црвено-белих.

Ради се о репрезентативцу Обале Слоноваче, штоперу Ден Хага Вилфриду Канону (23, 190) који за месец дана постаје слободан играч и који је већ ПОНУЂЕН челницима Црвене звезде!

Момка који је за селекцију Обале Слоноваче уписао 20 наступа прате и други клубови, утисак је да ће Звезда морати брзо да реагује. Ту причу потврђује писање румунског портала „ГСП“ који преноси да је Динамо из Букурешта заинтересован за Канона.

„Упознати смо са његовим квалитетима пошто је већ играо у Румунији. Ради се о занимљивом играчу и заинтересовани смо за њега“ наводи неименовани званичник Динамо Букурешта.

Вилфрид Канон је стигао у Европу пре седам година, наступао је за млађе категорије италијанског Емполија, а потом је играо у Румунији за Глорију и Корону. Од 2014. године члан је холандског Ден Хага.

Забирњавајућ је податак који преноси поменути румунски портал, а тиче се здравствених проблема које је Вилфрид Канон имао у прошлости. Репрезентативац Обале Слоноваче наводно је имао операцију на срцу пре две године, а пре тога му је саветовано да одустане од бављења фудбалом.

Са финансијског аспекта ситуација није превише компликована. Вилфрид Канон је у Ден Хагу годишње зарађивао око 250.000 евра а логично је да од следећег уговора очекује још боље услове.

На челницима Црвене звезде остаје да процене да ли је Канон вредан тих пара и да брзо реагују уколико желе да га ангажују. Подсећамо да ће у наредној сезони клубови из Суперлиге на утакмицама моћи да користе највише четири странца.