Издвајамо Србија

ШОКАНТНО! РУСКИ БЕЗБЕДЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ! СПРЕМА СЕ АТЕНТАТ НА ПУТИНА: Терористи спремају напад на ДАН ПОБЕДЕ!

МОСKВА – Руске безбедносне агенције очекују да ће џихадисти извести терористички напад у Москви у наредних неколико дана, јер могу да искористе гужве због прославе Дана победе у Великом отаџбинском рату (Други светски рат).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kако ће војној паради на Црвеном тргу присуствовати највиши државни челници, међу којима ће бити и сам руски председник Владимир Путин, многи безбедњаци мисле да ће управо он бити главна мета исламских терориста.

Управо због тога што ће шеф Kремља гледати војну параду, а и са обичним људима учествовати у шетњи Бесмртног пука, што је шетња потомака бораца из Другог светског рата, војска и полиција је појачати контроле у граду, али и испод њега.

„Безбедносне мере у Москви биће појачане од 7. до 9. маја, током прослављања 72. годишњице победе из 1945. Тражимо од Московљана и оних који посећују град да избегну ношење великих торби кад путују метроом и да буду спремни на контролисање“, рекао је заменик градоначелника Москве Максим Ликсутов.

Већ током првомајских празника, додао је, број контролисаних путника у подземној железници порастао је за 60 одсто – претресено је 500.000 људи.

„Сваког дана око 1.000 инспектора контролише путнике. Сваки од њих контролише скоро 200 људи и провери више од 100 комада пртљага користећи специјалну опрему“, рекао је Ликсутов.

Мере безбедности су подигнуте и због недавног терористичког напада у метроу у Санкт Петербургу, и то управо током Путинове посете родном граду.

„Дан победе истовремено је и јавна и породична прослава, симбол везе Русије и њеног народа. То јединство и посвећеност мајци земљи су наша снага и наш понос. Искрено смо захвални свима који су се борили у рату“, поручио је Путин пред славље.

 

Извор: Курир