Издвајамо Спорт

СКАНДАЛ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА ПРЕД ДЕРБИ: Канга звао Луковића да се туку 1 на 1 испред стадиона!

Сукоб су зауставили чланови стручног штаба и остали играчи, али је због тога пргави Габонац “попио“ дисциплинску меру

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Атмосфера у свлачионици Црвене звезде озбиљно је нарушена због понашања проблематичног Габонца Гелора Канге.

Тренер Звезде је након тренинга на коме није било Канге само рекао да је он прекршио клупску дисциплину и да је то разлог његовог одстрањивања из екипе.

Како је Телеграф сазнао од једног од очевидаца ситуације са стадиона у Ивањици, разлог за ову дисциплинску меру Ђуровског је скандалозно понашање Канге на крају утакмице против Јавора, када је желео да се обрачуна са капитеном екипе Александром Луковићем.

Наиме, након што је меч завршен, дошло је до вербалног сукоба Канге и Луковића. Капитен му је скренуо пажњу да треба да оде да поздрави навијаче, на шта је пргави Габонац жестоко узвратио, чак је и звао Луковића на обрачун испред стадиона 1 на 1.

Све то на крају су смирили чланови стручног штаба и остали играчи, а епилог је било касније избацивање Канге из тима за меч против Радничког.

Подсетимо, Луковић и Канга су већ имали проблематичне ситуације на терену у претходним утакмицама, када је Габонац желео да шутира пенале, иако је капитен Звезде био предодређен за ту улогу одлуком тренера Миодрага Божовића.

Питање је да ли ће Канга након овога добити шансу да наступи у финалу Купа, јер га остали саиграчи ”не миришу”, због овог потеза у Ивањици, а такође је сличан иступ имао и после меча са Спартаком у априлу на Маракани, када је процурела информација да се сукобио физички са Марком Петковићем.

Такође, желео је да се обрачуна и са играчима Партизана након последњег вечитог дербија, када је Жандармерија спречила општу тучу испред свлачионица на Маракани.

Навијачи су му такође замерили што је због скидања дреса након реализованог пенала против Војводине добио парни картон и суспензију за утакмицу са Вождовцем, на којој је, испоставило се, Звезда изгубила титулу.

Тек му Звездаши никада нису опростили непотребан црвени картон на полувремену утакмице против Лудогореца на Маракани, када је ушао у сукоб са играчем бугарског шампиона након што је одсвиран крај првих 45 минута.

Финале Купа између Звезде и Партизана на програму је у суботу од 18 часова на стадиону у Хумској, а видећемо да ли ће Канга уопште бити у протоколу за меч, иако је играч од кога умногоме зависи Звездина игра.

Ђуровски је ипак истакао да рачуна на Габонца за Куп меч, иако се након суспензије за дуел са Радничким није појавио на тренингу, јер је наводно био болестан.

– Канга је кажњен јер је повредио клупску дисциплину. Звезда је колектив изнад свих. Ипак, то је за нама и ситуација је решена. Рачунам на Кангу за предстојеће финале Купа – рекао је недавно Бошко Ђуровски.

Подсетите се и како је умало на претходном дербију дошло до сукоба испред свлачионице:

 

Извор: Телеграф