Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! Новосађанка пријавила полицији „КОМУНАЛЦА“ због увреда, позвана на суд као ОКРИВЉЕНА а казна је ШОКАНТНА!

Новосађанку Ану Витомир вербално је напао комунални полицајац ван дужности М. К. када је непрописно паркирала аутомобил испред колског улаза у зграду у Морнарској улици како би одвела ћерку на тренинг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је тражећи заштиту случај пријавила полицији, али се нашла у чуду када је на суд позвана у својству окривљене за ремећење јавног реда и мира.

– Имам две ћерке од пет и девет година и обе су биле са мном. Возила сам старију на тренинг и будући да смо каснили, а да нигде у близини није било места за паркинг, зауставила сам се испред колског улаза у зграду и укључила четири жмигавца. Одустали смо од тренинга јер смо закаснили и није нас било можда десетак минута. Када смо се вратили М. К. нас је вербално напао. Вређао ме је, псовао, пљувао и говорио да ће ми избушити гуме – прича за ’’Блиц’’ Ана Витомир.

Каже да је прво почела да се правда што је то учинила, али су се ћерке уплашиле и почеле да плачу, па је прекинула сваку полемику са М.К., склонила децу у кола и отишла кући.

– Када смо стигли кући супруг је позвао полицију и пријавили смо читав случај. После извесног времена стигао ми је позив да се јавим у суд и то у својству окривљене. Мислила сам да је нека грешка. Међутим, испоставило се да се и мени суди – присећа се Ана Витомир у неверици.

Њој је прошле недеље стигла пресуда Прекршајног суда у Новом Саду којом су и она и М.К. осуђени за ремећење јавног реда и мира.

Како се наводи у пресуди у коју је ’’Блиц’’ имао увид, М.К. је кажњен са 8.000 динара зато што је Ани рекао ’’ђубре једно безобразно, избушићу ти гуме’’, а Ана Витомир са 15.000 динара јер му је рекла ’’стоко једна безобразна’’.

Додаје се у пресуди и да је М.К. тада деловао у својству заменика председника Скупштине станара и да је његова обавеза била да Ани Витомир укаже на пропуст око непрописног паркирања.

На суђењу је саслушан и комшија М.К. који није могао да изађе колима из зграде. Он је том приликом изјавио да је указао комшији да је ’’бурно реаговао’’, да је чуо свађу, али да није могао да разазна речи које су окривљени упућивали једно другом.

– Ја нисам свадљива и не користим речи које ми се стављају на терет. Поготово не пред децом. Али, и ту неистину да занемаримо. Интересује ме какву поруку наше правосуђе шаље народу? Изгледа да уопште нисам требала да пријавим читав случај. Деца су ми истраумирана, а ја их учим да се обрате полицији чим имају неки проблем и да ће их полиција заштитити. Видим сада како су нас заштитили полиција и правосуђе – прича нам Ана Витомир у неверици.

Она је након доношења пресуде ангажовала адвоката Звездана Живанова који каже да је реч о класичном пропусту полиције.

– Полиција је ишла линијом мањег отпора и направила пропуст. Уместо да је поднела захтев за покретање прекршајног поступка против оног ко је вршио радње нарушавање јавног реда и мира, у конкретном случају против М.К., они су поднели исти захтев и за подносиоца пријаве Ане Витомир. А, она није тражила адвоката јер је сматрала да нема потребе за тим зато што је жртва. Она је тражила заштиту, а испала окривљена – прича нам Живанов.

Њега је Ана Витомир овластила да поднесе жалбу на пресуду Прекршајног суда у Новом Саду и нада се да ће је суд усвојити.

– Ја практично сада имам досије у коме се наводи да сам правила неки циркус. Испада као да нисам смела да тражим заштиту од полиције. И чему ја сада да учим децу? Нису она више тако мала и како сада да им објасним да нисам требала да пријавим чику који је напао њихову маму? Пријавила сам насиље а пред судом сам испала крива. Надам се да ће се ипак све то решити и да ће прави изгредник бити кажњен – закључује наша саговорница.

 

Извор: Блиц.рс