Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! СРБИЈА ПРИСТУПИЛА ВОЈСЦИ ЕУ! Са Грцима чинимо БОРБЕНУ ГРУПУ Хелброк!

У Бриселу је недавно потписана нота о приступању Србије техничком споразуму о успостављању борбене групе Европске уније Хелброк

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Договорено је да наша земља учествује са водом војне полиције, тимом за цивилно-војну сарадњу и са штабним официрима у команди борбене групе, заједно са припадницима оружаних снага Грчке.

Прочитајте још: КАКВА ШАМАРЧИНА ВУЧИЋУ ОД НЕМАЦА: „У Македонији ћеш видети своју копију непобедивог Груевског, тебе исто чека од ЕУ!“

Ову информацију потврдили су током разговора директорка Одељења за западну Европу, Западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби Европске уније Ангелина Ејхорст и министар одбране Зоран Ђорђевић.

Они су констатовали да је сарадња Министарства одбране и Европске одбрамбене агенције (ЕДА) на високом нивоу, са тежњом за даље унапређење и проширење.

Ђорђевић и Ејхорстова разговарали су и о учешћу припадника Војске Србије у мировним операцијама под мандатом Европске уније.

Размењени су ставови и мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и договорено да се поновни сусрет одржи у јуну, наводи се у саопштењу.

 

Извор: rs.sputniknews.com