Издвајамо Србија

СРАМОТНО ПОНАШАЊЕ ПРЕМА ЈУНАКУ! ДРЖАВА НЕ ВЕРУЈЕ СУЗАМА ХЕРОЈА С КОШАРА: Трошна кућа прети да их затрпа!

Милошу Јовановићу, тешко оболелом борцу, два месеца након текста у Куриру уплаћено око три хиљаде евра, али од Србије и Војске није добио још никакву помоћ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ганула је и расплакала Србију пре два месеца прича објављена у Куриру о тужној судбини ратног ветерана, борца с Кошара, Милоша Јовановића (38), који са мајком и сестром живи у селу Троштица испод Голије, у туђој кући која само што се није срушила.

Прочитајте још: БРУКА И СРАМОТА! Старлете зарађују на блуду, док ХЕРОЈ са КОШАРА болестан гладује – ДРЖАВА ГА ЗАБОРАВИЛА!

Прича о борцу који је често гладан, тешко болестан, који нема новца ни за аутобуску карту до Новог Пазара, а камоли да размишља о лечењу од озбиљних последица које је на њега оставио пакао Кошара. Милош, сестра Марина и мајка Роса и даље су у истој трошној кући која, кад пада киша, прокишњава, а кад угреје, по собама гамижу змије и трче пацови… Мало јачи ветар прети да је сруши.

Желе да изграде себи дом

– Јавили су се добри људи из Србије и иностранства, послали помоћ, колико је ко могао… Сакупљено је око три хиљаде евра, то држимо на рачуну у банци. Надамо се да ћемо некако почети да градимо своју кућу – каже сестра Марина.

И у добру и у злу

Милош је до неба захвалан, нарочито ратним друговима с Кошара…
– Одмах после текста у Куриру јавили су се, посетили ме, донели помоћ. Сада покушавају да организују моје лечење и хвала им. Показали су да су људи и другови и у добру и у злу.

КОШАРЕ- српски војници крвљу цртали мапе !

Оно што је изостало, а чему су се Јовановићи највише надали јесте помоћ државе Србије.
– Посетила су нас двојица високих официра Војске Србије, погледали где живимо, али немамо одговор може ли нам Војска нешто помоћи. Били су и неки људи из једне партије из Новог Пазара, јаке партије, сликали се за телевизију, обећали да ће нам поправити пут, али како тада, пред изборе, тако и сад, од поправке пута за сада нема ништа – прича Марина, а Милош се надовезује:

Живе од 13.000 динара

– Док сам могао да радим, надничио сам. Мајка је болесна од карцинома, живимо од 13.000 њене инвалидске пензије. Пола новца дамо за лекове.

Кад нема државе, Јовановићи се тренутно највише уздају у помоћ хуманитарца Хида Муратовића из Новог Пазара, који је протеклих година помогао бројним породицама из овог краја.

Ноћне море
САЊА МРТВЕ ДРУГОВЕ

Милош често има ноћне море, сања Кошаре и мртве другове, крв и располовљене главе, бомбе…
– Пробудим се у зноју, скочим. После по помрчини лутам око куће, не могу да се смирим… Заспим, па их поново сањам…
Помозите
КО МОЖЕ, НЕКА УПЛАТИ

Марина Јовановић
Комерцијална банка
205-9011007013986-02

 

Аутор: Зоран Шапоњић

Извор: Курир