Издвајамо Србија

СРБОМРЗАЦ ВИШЕ НЕ БИРА СРЕДСТВА: Бернар Анри Леви ИНСЦЕНИРАО напад да би бацио љагу на СРБЕ?!

Француски филозоф Бернар Анри Леви нападнут је у среду у дворани Културног центра, када је требало да разговара са гледаоцима после пројекције његовог филма Пешмерга, тако што је добио парче торте у лице неколико секунди након што је почео да се обраћа публици. Ипак, није искључено да је читав напад инсценирао Леви лично…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је и данас наступио на трибини у оквиру фестивала „Белдокс“, и то ни мање ни више него са тортом испред себе!

Иако је претпоставка да је, уз повике „Убицо, напусти Београд“ и „Овај гад се залагао за бомбардовање Југославије осам година пре интервенције НАТО“, троје левичара припадника СКОЈ-а јуче прекинуло његов говор, идентичан инцидент који се одиграо пре пуне 23 године у Кану оставља простора за сумњу да поменути филозоф плански исценира нападе само како би бацио љагу на Србе.

На ову могућност је индиректно указао и директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић који је подсетио да је Леви 1994. године у Кану такође гађан тортом, за шта је оптужио Србе, иако је Пантелић био једини Србин у дворани.

„18. 5. 1994. на премијери његовог филма „БОСНА!“ у Кану био је такође гађан тортама. Сећам се да сам послао новинарски извештај у коме сам изнео запажање ( иза кога и данас стојим) да је сам редитељ инсценирао то дешавање. Он је тада са бине за инцидент оптужио Србе, а једини Србин у дворани сам био ја. Издржао сам 15 минута пројекције и закључио о каквом се типу ради.“

„Нисам променио мишљење. Да се сачекало 7 дана, могло је да буде за рубрику „Догодило се на данашњи дан“, истакао је Пантелић, са чиме се сложила и водитељка Сандра Перовић која је његов пост поделила и на свом приватном Фејсбук налогу.

Подсетимо, озбиљнији инцидент на јучерашњој трибини у дворани Културног центра спречили су сниматељи различитих телевизија, који су задржали једног припадника СКОЈ-а у намери да физички насрне на француског филозофа.

На бини изнад места где је редитељ Горан Марковић имао намеру да разговара са Левијем о његовом филму, други младић је развио транспарент на коме је на енглеском писало „Бернар Леви подржава импријалистичка убиства“, у потпису СКОЈ и срп и чекић.

За све време инцидента два полицајца су била изван сале, на улазу у Културни центар Београда. Публика је извела младиће из сале, из повике „Ко сте ви да прекидате културни догађај у сред Београда“.

После инцидента, Леви се вратио у салу, захвалио публици што је гледала његов филм и иронично поручио да се Србија није променила колико су се надали њени пријатељи.

„Демократија још није победила у Београду. Истину не желе сви да чују у овом граду. Живела Европа и живела демократска Србија у Европској унији. Поносан сам што данас пред вама браним тековине антифашизма у Европи“, казао је Леви.

 

Извор: Курир