Издвајамо Србија

СРПСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ УПОЗОРИЛЕ СКОПЉЕ: У Македонију ушло 800 наоружаних Албанаца!

Српске службе безбедности откриле су да је око 800 наоружаних ветерана озлоглашене ОВК са Косова и Метохије ушло на територију Македоније – сазнају „Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај маневар извршен је у два наврата, а према оперативним подацима, албански екстремисти били су опремљени аутоматским пушкама. На македонску територију убацивали су се у групама, а тајно су преносили и товаре наоружања. Практично је примењен исти сценарио као када су својевремено спремана жаришта у јужној српској покрајини, а оружје запрежним возилима и на коњима пребацивано из Албаније на Косово.

Како преносе наши добро обавештени извори, први покрет бивших припадника ОВК ка Македонији регистрован је крајем прошле године и временски се поклапа са састанком представника свих Албанаца у региону, одржаном у Албанији 23. децембра.

Као што су „Новости“ већ писале, на том тајном састанку дат је знак за агресивно оживљавање пројекта „велике Албаније“. Присутни су били политички лидери Албанаца са КиМ, југа централне Србије, из Македоније, Албаније и Црне Горе, али и ветерани озлоглашене ОВК и њеног огранка – Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Наше службе су друго померање екстремиста са Косова забележиле пре месец и по дана. Према обавештајним подацима, два су главна коридора кретања ових група – ка општинама Липково и Арачиново, на северу и југу Македоније. Зачудо, македонске власти ништа нису предузеле иако су их српски безбедњаци обавестили.

Према нашим сазнањима, један канал, онај ка селима општине Липково, који се налазе на северу Македоније и додирују са територијом јужне српске покрајине, пре неки дан је пресечен.

Војнобезбедносна агенција (ВБА) прошле недеље запленила је на југу централне Србије већу количину оружја за које се претпоставља да је илегално требало да се транспортује у Македонију. Арсенал је откривен на подручју општина Прешево и Бујановац.

Реализација ове акције, како се претпоставља, ишла је под „диригентском палицом“ нове генерације екстремних Албанаца на југу Србије, која води „војску криминалаца“ (баве се шверцом наркотика, оружја и миграната) и која по потреби лако може да се трансформише у терористичку организацију.

КРИЗА ЗБОГ АЗИЛАНАТА

СЕЛА македонских општина Липково и Арачиново, која су већински насељена Албанцима, потресала је криза и у марту 2016, када су се појавиле информације да је дошло до упада терористичке групе са Косова.

Тада је македонска полиција саопштила да нема места паници и да је после извршене контроле утврђено да није било никаквог упада. Према званичној верзији, током претреса више локација пронађена је само група азиланата које су мештани држали у заробљеништву мимо њихове воље.

 

Извор: Вечерње новости