Издвајамо Русија

ТАКО ТО ТО РАДИ ПРАВИ ПРЕДСЕДНИК: Путин предводи шетњу више од 750.000 људи „Бесмртног пука“ са очевом сликом (ВИДЕО)

У Москви се већ шесту годину заредом одржава манифестација „Бесмртни пук“. Догађају присуствује и Владимир Путин. Више од 750.000 људи учествује у шетњи „Бесмртног пука“ у Москви, саопштило је Министарство унутрашњих послова Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према наводима овог министарства, учесници се и даље прикључују колони „Бесмртног пука“, држећи у рукама транспаренте с портретима својих рођака који су учествовали у Великом отаџбинском рату.

Председник Русије Владимир Путин учествовао је у акцији „Бесмртни пук“ у Москви. Путин је у шетњи носио портрет свог оца, учесника Великог отаџбинског рата.Акција „Бесмртни пук“ одржава се на Дан победе у Русији и другим земљама. Током шетње људи носе фотографије својих рођака који су учествовали у Другом светском рату. У шетњи „Бесмртног пука“ 2015. године широм Русије учествовало је 12 милиона људи. Након тога је основан сверуски грађанско-патриотски покрет „Бесмртни пук Русије“. Прошле године акција је одржана у 50 земаља. У Русији је 24 милиона људи изашло на улице с фото-портретима својих рођака, ветерана Другог светског рата.

Извор: rs.sputniknews.com