Издвајамо Србија

ТЕРЗИЋ БЕСАН КАО РИС: „Отета нам је дупла круна, Партизан поставио аутобус испред гола, од понедељка рушимо шерифа Кокезу“

Директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да је његовом тиму отета дупла круна која је заслужена на терену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Терзић је на ванредној конференцији на „Рајку Митићу“ после финала Купа опет оптужио председника ФСС Славишу Кокезу као одговорног за резултате Звезде.

Звезда је четири кола пре краја Суперлиге Србије изгубила прво место и на крају титулу, а у финалу Купа Партизан је славио са 1:0, остваривши трећу победу над највећим ривалом ове сезоне.

Тренер Партизана је играо бункер, поставио аутобус испред гола. Издоминирали смо свих 90 минута од првог до 90. И немогуће је поентирати када против себе имате преседника ФСС Славишу Кокезу. Како другачије објаснити да Милорад Мажић може да прави овакве грешке и има неуједначен критеријум? Невероватно. Два пенала, над Боаћијем, и када је Миленковић играо руком и оборио Немању Милића. Али не само та два пенала, несвирање фаулова, погибељна игра играча Партизана“, рекао је Терзић.

Терзић је оптужио Кокезу да све ради како би отерао актуелну управу Звезде и довео своје људе.

„Остали смо директно без дупле круне коју је Звезда заслужила на терену. Кокеза већ дуже време злоупотребљава своју функцију. Директан је кривац што Звезда није 2014. добила лиценцу, а све да би се обрачунао са Драганом Џајићем, да би му тада видео леђа. Овог пута хоће да ово руководство оде, а он постави своје марионете. То њему Звезда неће дозволити. Све оно што је директор Рада говорио на скупстини ФСС, то је истина, то су гунђали себи у браду сви делегати“, рекао је директор Звезде.

Терзић: Ћутали смо због мира у кући, сад рушимо Кокезу

Терзић је најавио да клуб од понедељка креће у кампању рушења Славише Кокезе са места председника ФСС

„Кокеза се понаша бахато, смењује судије. Звезда му неце дозволити да од клуба направи своју приватну компанију и своју прчију. Рат Кокезе против Звезде траје две године уназад. Сада је овог пролећа видео своју шансу. Партизану је отварао капије, а Звезди онемогућавао да дође до бодова које је заслужила на терену. Звезда ће кренути од понедељка у одлучну акцију смене Славише Кокезе са чела ФСС“, рекао је Терзић.

Директор Звезде је Кокезин статус у ФСС упоредио са бившим председником Томиславом Караџићем, кога је такође рушио, заједно с новим „ривалом“.

„Не пада снег да покрије брег него да свака зверка покаже траг. Тако је и Кокеза скривао своје лице. Почео је много јаче да ради кроз разне органе, кроз одлуке Дисциплинске комисије, позивање играча у репрезентацију. Имамо много сазнања, али смо прећуткивали због мира у кући. Он се понаша као шериф у својој малој фирми. Устремио се и на ФК Рад и отворено је радио на томе да се избаци из лиге. Цео ФСС је у страху од председника, као некад од Толета (Томислава Караџића, прим.аут), сада од Кокезе. То је мала кућа, Кокезино деловање се посебно активирало последњих шест месеци“, додао је директор Звезде.

Терзић је истакао и да је глуп систем такмичења у Суперлиги у којем се после 30 кола бодови полове и игра још седам у плеј-офу за титулу и плеј-ауту за опстанак.

„Директно је утицао Грујић у утакмици на Маракани и када је висио други гол у ваздуху, тада није искључен Леонардо. А онда Тавамба даје гол после фаула над голманом у петерцу. Мажић је данас водио утакмицу и водио је до победе Партизана. Ми смо данас појели Партизан, они су се бранили као неки нижеразредни клуб“, закључио је Терзић.

Ђуровски: Не може се против 12 играча

Тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски није се појавио на заједничкој конференцији са тренером Партизана Марком Николићем после финала.

Он је заузео место поред Терзића и на стадиону Звезде говорио о Купу на сличан начин попут директора.

„Хтео бих да честитам нашим играчима на изванредној игри током 90 минура. Назалост, не може се играти против 12 играча. Дошао сам у Звезду 1976. и мене су учили Ђорић, Остојић, Милићевић, Станковић, Костић и Секуларац да играм и побеђујем. И Звезда мора да побеђује, али нисмо научени да побеђујемо 12 играча. Ако видите посед лопте и број фаулова видећете ко је био бољи на терену. Мислим да смо пружили изванредну партију и тако треба наставити. Звезда мора да буде она права“, рекао је Ђуровски.

Звезда је изгубила три од четири „вечита“ дербија, последња два узастопна.

„Када се спремимо и када судија покраде и уништи самопоуздање, противнику да самопоуздање не свирајући један пенал и неколико фаулова. Не знам докле ћемо овако. Моје је да радим и да ћутим, али има момената када треба рећи све. Моји играчи су показали и приказали да смо најбољи тим“, додао је тренер Звезде.

 

Извор: Б92