Издвајамо Свет

ТО САМО ОНИ МОГУ: 16 руских специјалаца зауставило 300 терориста ИД

Фото: Јутјуб

Официри групе снага за специјалне операције руске војске награђени за помоћ коју су пружили у одсудном тренутку у борби против терориста у Сирији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Командир групе потпуковник Данило и тројица његових официра позвани су у Москву како би били награђени. Потпуковнику је додељено највише почасно звање у РФ Херој Русије, а официрима ће бити уручена војна одликовања, јавила је телевизија Русија 24 не именујући војнике који су се истакли у дејствима у Сирији.

Официри снага за специјалне операције награђени су, јер су успешно обезбедили заштиту дела фронта у Сирији. У том тренутку 16 припадника руских снага за специјалне намене борило се против 300 терориста, преносе руски медији.

Телевизија Русија 24 приказала је четири особе које су одговарале на питања окренутих леђа камери. Командир групе рекао је да је група из борбе изашла без губитака захваљујући добром положају и заклонима, као и захваљујући предности у наоружању, споменуо је, између осталог и термовизијске нишане. Такође је нагласио храброст војника који су испунили постављене задатке.

Само захваљујући тим чињеницама из борбе смо изашли без губитака, рекао је он.

Борци снага за специјалне операције активно учествују у борбеним дејствима у Сирији. По речима начелника Главне оперативне управе Генералштаба руске војске Сергеја Рудскоја они су заједно са ВКС РФ дали кључни допринос у ослобађању од терориста Исламске државе древног града Палмире.

 

Извор: Руска реч