Издвајамо Свет

ТОНИ БЛЕР: Враћам се у политику време је да запрљам руке!

ЛОНДОН – Некадашњи британски премијер Тони Блер изјавио је да му је „Брегзит дао директну мотивацију да се више укључи у политику”, 20 година након што је убедљиво тријумфовао на парламентарним изборима.

Loading...

„Морате да упрљате руке и ја ћу то да учиним”, рекао је Блер британском таблоиду „Мирор”.

Он је навео да му је циљ да омекша Брегзит и „обликује политичку дебату”, али да тренутно не планира да се врати у прве политичке редове нити да постане посланик.

„Дејли телеграф” преносећи његову изјаву наводи да Блер изгледа поставља темеље за формирање нове политичке странке или покрета и подсећа на пример Најџела Фаража који је био на челу покрета за излазак земље из ЕУ заједно са својом Партијом за независност Уједињеног краљевства, иако никада није био посланик те странке у британском парламенту.

Блер тврди да оснивање покрета против Брегзита не би било противљење вољи народа који је гласао за напуштење европског блока на прошлогодишњем референдуму.

„То нема везе са противљењем вољи народа. Ради се о томе да воља народа може да се промени када буду видели коначни споразум (о Брегзиту)”, тврди Блер

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...