Издвајамо Свет

ТРАМП ОДЛЕПИО: Американци спремају БОМБАРДЕРЕ за Русију и Кину! (ВИДЕО)

Kао што је и обећавао у изборној кампањи, Доналд Трамп жели да поврати и осигура америчку војну доминацију. Ради тога, Ратно ваздухопловство САД мења и важан сегмент своје ваздушне стратегије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пентагон је првобитно планирао да купи 80, највише 100, нових стратешких бомбардера Б-21 Раидер Лонг-Ранге Стрике Бомбер (ЛРС-Б). А сада жели да их од националне војне индустрије набави безмало двоструко више.

Kако је објавио ИХС Јане’с 360, до промене планова зато што је Пентагон већ преиспитао политику нуклеарног обуздавања и националну војну стратегију. А Kонгрес САД ће ускоро обавестити о изменама које предлаже и затражити да буду одобрене и исфинансиране.

Наводно је главни плод преиспитивања овај: Сједињене Државе – да би могле да застрашују све потенцијалне противнике и да их „гарантовано победе“ – морају имати 150-160 стратешких бомбардера који могу да носе и нуклеарне и обичне супербомбе.

Пентагон тренутно има на располагању само 20 бомбардера Б-2 Спирит. Плус још 20 застарелих Б-52 и Б-1 који ће до 2045. бити потпуно избачени из употребе.

Американци су у фебруару 2016-те показали пројектни изглед далеколетног перспективног бомбардера Б-21 ЛРС-Б, над којим ради Нортхроп Грумман.

 

Претпоставља се да ће ЛРС-Б (Б-21) – без узимања горива – моћи да непрекидно лети више од 9.000 километара.

Ово није случајно. У Пентагону и Белој кући желе да тај авион буде у стању да без слетања и помоћи летећих танкера може да стигне до било које тачке на територијама Русије и Kине.

 

Извор: Интермагазин