Издвајамо Свет

ТРАМП УСКОРО КОД ДУТЕРТЕА: Ево какву веома важну поруку има за њега

Амерички председник Доналд Трамп требало би да пренесе филипинском председнику Родригу Дутертеу дубоку забринутост због његовог очигледног оглушења о дужност да процесуира кршења људских права, изјавио је данас шеф УН за људска права Зеид Раад ал-Хусеин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Надамо се да ће порука председника САД председнику Филипина бити веома јасна и неразводњена – рекао је Зеид на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Трамп је позвао Дутертеа у Вашингтон, у телефонском разговору током кога су разговарали и о Северној Кореји, саопштила је јуче Бела кућа, не прецизирајући када ће се двојица лидера састати у Вашингтону, али је навела да се Трамп радује посети Филипинима у новембру, пренео је Ројтерс.

Бела кућа је јуче бранила Трампову одлуку да позове Дутертеа у Вашингтон, саопштивши да је његова сарадња потребна за супростављање Северној Кореји, иако се администрација суочава са критикама везаним за људска права због отворености према Манили.

Дутерте је претходног дана затражио од САД да искажу уздржаност након што је Северна Кореја извршила ракетну пробу и да не иду на руку лидеру Ким Џонг Уну, који жели „крај света“.

Извор:Танјуг