Издвајамо Свет

ВАШИНГТОН ПОСТ ДИГАО ПАНИКУ: Фотограф Сергеја Лаврова унео шпијунске бубице у Белу кућу!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Амерички лист The Washington Post објавио је текст у коме се тврди да је дозвола за улазак руског фотографа у Овални кабинет у Белој кући током сусрета америчког председника Доналда Трампа и министра спољних послова РФ Сергеја Лаврова била кобна грешка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту објављеном у листу  The Washington Post тврди се да је дозвола за улазак руског фотографа у Овални кабинет у Белој кући током сусрета америчког председника и руског министра спољних послова била кобна грешка.

Како се наводи влада је на тај начин прекршила безбедносни протокол чиме је изазвала талас критика међу бившим званичницима америчких обавештајних служби.

По мишљењу војних званичника фотограф је могао да унесе у зграду прислушне уређаје или другу опрему за надгледање.

Бивши сарадници америчких обавештајних служби међу којима је био и заменик директора Централне обавештајне агенције Дејвид Коен подигли су узбуну пошто је новинска агенција Тасс на интернету објавила фотографије са састанка америчког председника Доналда Трампа са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровом.

Бела кућа саопштила је да никаве опасности није било и нагласила да су фотограф и његова опрема били подрвгнути безбедносној контроли на улазу у Белу кућу, истоветној оној коју пролазе сарадници америчких медија када долазе на брифинге.

 

Извор: Руска реч