Издвајамо Србија

Влада гора него икад, за функције се спремају све сами пробисвети, лопови и доказани србомрзци

Београд – Србија ће по избору новог премијера, након што Александар Вучић преузме функцију председника Србије, добити и новог (старог) министра здравља, а то ће, како „Ало!” сазнаје, бити Славица Ђукић Дејановић, која ће на тој функцији заменити министра Лончара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То неће бити једина промена у Немањиној 11, јер ће, како сазнаје наш лист, позицију у Влади добити Бранко Ружић и Новица Тончев.

 Министар Здравља Златибор Лончар ће по свему судећи ускоро бити смењен. У његову фотељу ће засести Славица Ђукић Дејановић, заменица председника СПС-а и актуелна министарка без портфеља.

„Златибор Лончар је већ виђен као бивши министар здравља, а тај ресор могла би поново да преузме Славица Ђукић Дејановић. То би могао да буде епилог договора између Александра Вучића и Ивице Дачића“, открива наш добро обавештени извор.

Према његовим речима, и Бранко Ружић, потпредседник Социјалистичке партије Србије, коначно ће добити министарску функцију! Он ће бити изабран за новог министра без портфеља, а ни Новица Тончев неће остати без позиције, па ће тако радити ни мање ни више него код код Ружића!

„Ружић и Тончев ће добити нове функције и на тај начин ће и они и СПС бити награђени за сав труд и залагање током председничких избора. Приметно је да је бунтовни потпредседник социјалиста и те како променио понашање током кампање за шефа државе. Уместо провоцирања коалиционих партнера, он је вредно радио на терену и на тај начин дао допринос Вучићевој убедљивој победи“, објашњава наш извор и додаје да се нова позиција смеши и Новици Тончеву.

„Он је увек имао сјајне резултате на локалу и био је један од носилаца кампање у Сурдулици. Чини се да ће се на овај начин умирити, јер у последње време износи бројне критике, пре свега на рачун свог лидера Ивице Дачића и СПС-а“, објашњава наш извор.

Иначе, Славица Ђукић Дејановић је већ једном са великим успехом у лоповлуку и уништавању водила ресор здравства. На тој позицији је била од 27. јула 2012. до 27. априла 2014, у време када је председник Владе био Ивица Дачић.

С друге стране, ни Бранку Ружићу ово неће бити први пут да заседне у министарску фотељу. Он је 2013. године већ обављао функцију министра без портфеља задуженог за евроинтеграције.

Бранко Ружић јуче није био расположен да коментарише наша сазнања.

„Немам коментар на спекулације2, казао је он за „Ало!”. Славица Ђукић Дејановић до краја закључења овог броја није одговорила на питање које смо јој послали.

Званично именовање Гашића!

Братислав Гашић ће данас званично на седници Владе бити именован за новог директора Безбедносно-информативне агенције. Он ће на том месту заменити Александра Ђорђевића. „Ало!” је први ексклузивно објавио да ће Гашић бити нови директор БИА, а наша сазнања потврдио је премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић. „Да, он ће бити шеф БИА, издржао је годину и по без иједне функције. Он има много добрих квалитета, он је човек који све зна о безбедности“, навео је Вучић.

Тончев: Нећу да због мене измишљају функције

Новица Тончев каже за „Ало!” да га не занимају измишљене функције.

„Никада нисам тражио било коју функцију у Влади. Први пут чујем за тако нешто и не знам шта значи било која функција у ресору без портфеља. Нема потребе да било ко измишља фотељу због мене. Тренутно сам народни посланик и председник Скупштине општине Сурдулица, тако да сам задовољан оним што тренутно радим. За те две функције сам добио подршку директно од грађана“, каже он.

 

Извор: Ало / Васељенска ТВ