Издвајамо Србија

ВУЧИЋ И ДРАШКОВИЋ ЗАРАТИЛИ ЗБОГ ДАНИЦЕ: Она је послала премијеру ултимативно писмо а онда је Вучић…

Супруга лидера СПО Даница Драшковић послала премијеру ултимативно писмо, а пошто одговора није било, Вук Драшковић почео да напада одлуке Владе

Савез СНС-СПО на граници пуцања је, и то због писма које је супруга лидера СПО Вука Драшковића Даница послала премијеру Александру Вучићу, сазнаје Курир!

Драшковићева је, како сазнајемо, у своје име и име свог супруга написала ултимативно писмо и пре извесног времена послала шефу Владе, али одговор никад није добила. Као реакција на ћутање уследио је Драшковићев напад на шефа Владе.

Осуо паљбу

Према речима извора нашег листа, супруга шефа СПО је или тражила да се Вучић види с брачним паром Драшковић или је покушала да издејствује нешто за странку.
– На писмо никада нису добили одговор. И ево, пре три дана, Драшковић је дао изјаву у којој осуђује одлуку Владе да наши званичници не путују у Француску због ослобађања вође ОВК Рамуша Харадинаја. Тиме је директно напао Вучића – каже извор нашег листа и додаје:
– Напредњаци су у више наврата прелазили преко изјава и поступака Вука Драшковића, иако, реално, нису морали да га држе уз себе. Ово сада је превршило сваку меру.

Жика Гојковић, заменик председника СПО, у разговору за Курир каже да ниједан орган њихове странке није расправљао о односима у коалицији, а да су своју реч СНС увек доказивали радом на терену.

На питање да ли зна да је Даница Драшковић слала писма Вучића, на која јој он није одговорио, те да је недуго затим њен супруг почео да даје изјаве које су у супротности са одлукама Владе, Гојковић је казао:
– За тај податак не знам.

Он наводи да је СПО, за разлику од других коалиционих партнера, који су често најпогрднијим речима нападали премијера или оних који су се увек додворавали Вучићу својим изјавама, своју реч увек доказивао радом на терену.

Жале се на третман

– То смо доказали и у овој кампањи и то се лако може видети анализом шта је СПО урадио. Ми смо странка која је беспоговорно подржала европски пут и без учешћа својих људи у Влади, за разлику од других партнера, који су ту подршку дебело наплатили – истиче Гојковић.

Подсетимо, Вук Драшковић је у јеку студентских протеста написао на Твитеру да су сада нови демонстранти, а стари инквизитори, као и да их је онда „плаћала“ ЦИА, сада Сорош, да је онда била велика Србија, а сада мајка Русија, што су многи протумачили као напад на СНС.

Даница Драшковић
НЕ ПРИЧАМ О ТОМЕ

Покушали смо да добијемо изјаву Вука и Данице Драшковић, али они нису желели да говоре о неспоразумима унутар коалиције. На питање да Вук Драшковић да коментар у вези са неспоразумом са СНС, Драшковићева је рекла:
– Неће он то коментарисати.

На питање да она одговори, кратко је поручила:
– Не, не.

 

Извор: Курир