Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОБЕЋАО: Војсци драстично веће плате, „500+500+300“

Београд — Премијер Србије Александар Вучић, у интервјуу за Прву, осврнуо се на добре економске резултате и најавио повећање плата и минималне цене рада у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је реч о војној индустрији и војсци, одлазећи премијер и новоизабрани председник Србије најавио је и да ће посао добити 1.300 војника, али и да војску очекује драстично повећање плата.

Он је објаснио да ће бити примљено укупно 1.300 војника, “500 плус 500 плус 300″, а како је рекао, сада сви имају по два пара чизама, униформе, а имаће и драстично веће плате.

“Успели смо да од првих разговора са шеиком Мухамедом развијемо ракету, видећете Лазара тројку у дејствовању, Милоша, видећете мигове 29 и орлове којима смо успели да обновимо ресурсе кој су убитачно оружје на овим просторима, а видећете и нову пушку”, рекао је Вучић уочи војне вежбе поводом Дана Војске Србије

Вучић је прокоментарисао и добре економске резултате и најављено повећање минималца по други пут.

“Друго велико повећање, прво је било са 121 на 131 динара. Синдикати су били задовољни, послодавци за нијансу мање”, рекао је Вучић, додајући да ће се о новом повећању разговарати и са послодавцима и са синдикатима, али он мисли да можемо до повећања.

Вучић је рекао и да ће се први пут повећати плате у јавном сектору, не министрима, већ људима који вредно раде у администрацији, али пре свега повећање ће добити војници, полицајци, наставници, учитељи, научно особље и они у научној делатности који до сада нису имали повећања

 

Извор: Б92