Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОДБРУСИО СКОТУ: Ми одлучујемо да ли нам требају руски мигови а амерички амбасадор би…

Премијер Александар Вучић, коментаришући увреде које је амерички амбасадор Kајл Скот изрекао на рачун Информера називајући нас олошем, изјавио је да једном амбасадору не приличи да тако говори о најтиражнијим новинама у Србији!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговарајући на питање наше новинарке како тумачи мешање америчког амбасадора Kајла Скота у унутрашња питања Србије, да нам „мигови“ нису потребни, али и како коментарише његову изјаву да је Информер олош, премијер је рекао:

– Ми имамо наше одбрамбене и војне стручњаке, и они кажу да нема ништа важније од јачања наше авијације. Интересантно ми је да он тумачи шта је нама потребно. Наш амбасадор у САД Ђерђ Матковић тако нешто никад не би учинио – рекао је Вучић и додао:

– А што се тиче олоша, не бих употребио такве речи. Рекао сам то само за лист „Таблоид“, за криминалце који немају везе са новинарством и имају битно смањену урачунљивост. Не приличи једном амбасадору да тако тумачи најтиражније новине у Србији. Шта би се десило кад би ја тако нешто рекао за неке америчке новине – истакао је Вучић.

Вучић: Име премијера 11.12. или 13. јуна!

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да се име премијера знати 11, 12. или 13. јуна, да ће инаугурација председника бити после 20. јуна, те да у оптицају за премијерац нису само три имена, како се пише у медијима, већ више.

Он је додао да ће дужност председника преузети 30. или 31. маја у складу са законом, када формално постаје председник.

– Инаугурација је свечаност да означимо нову политичку еру. То ће бити иза 20 јуна“.

– Име премијера ћемо знати 11, 12. или 13. јуна – рекао је Вучић и додао да би када буде свечана инаугурација волео као председник да дочека и нове министре.

Закључио је, међутим, да „кога год да изабере тај ће бити у делу јавности брутално нападан“.

 

 

Извор: Информер